В мрежата периодично излизат противоречиви слухове за разработката на автономната кола на Аpple, известна още като Project Titan. 

Apple iPhone 14, Foxconn и как локдауните в Китай могат да попречат на новия смартфон

Ще спрат ли локдауните iPhone 14

Проблеми за Apple

Американската компания подписа различни партньорства със световни лидери в автомобилостроенето, но потвърдените детайли около Apple Car са все още твърде оскъдни. 

Наскоро обаче се появи достоверна информация от Bloomberg, според която Аpple е успяла да привлече дългогодишен кадър на Lamborghini, който ще работи върху дизайна на собственото й возило. 

Снимка 582633

Източник: iStock

Става дума за Луиджи Тараборели, който е работил по модели като Urus, Huracan и Aventador и е имал основна роля в разработката на системите за управление, окачване, шасито и други. 

"Придобивката" на Apple ни кара да вярваме, че Apple Car ще е не просто поредният електромобил, а ще е автомобил от висок клас, който ще очарова аудиторията с дизайн и атрактивна визия. 

Това далеч не е първият бивш служител от голям автомобилен производител, който влиза в редиците на Apple. 

Снимка 556910

Източник: Vanarama

През годините компанията от Купертино успяваше да привлича дизайнери и инженери от компании като Ford, Tesla, McLaren, Porsche и други. 

Apple Car - колата пристига през 2025 г. без волан и педали

Apple Car идва през 2025 г. без волан и педали

Apple “настъпва газта”

Въпреки всичко детайлите около Project Titan продължават да са доста неясни, като за момента се спекулира, че возилото на Apple трябва да е готово около 2025 г.