След като видяхме първите тестове на здравината на новите iPhone модели на Apple, сега идва моментът да разберем дали и колко ще псуваме, ако евентуално изпуснем iPhone 11 във вода.

Apple, iPhone 11 и колко лесно се драска стъклото на новите флагмани

Стъклото в iPhone 11 не е толкова здраво, колкото обещава Apple

Оплакванията от новия телефон валят

Също като миналогодишните модели, iPhone 11 и 11 Pro са с IP68 рейтинг за водоустойчивост, а от Apple обещават, че телефоните могат да издържат до 30 минути на дълбочина от четири метра, без да претърпят сериозни повреди.

Колегите от CNET са се заели да тестват това твърдение по възможно най-екстремния начин - като спуснат устройствата под вода и ги влачат с лодка край бреговете на Калифорния.

При теста на дълбочина от четири метра и двата телефона излизат изненадващо невредими, като единствената забележка е леко боботене на говорителите при iPhone 11. При iPhone 11 Pro няма никакви забележими дефекти.

По-интересното е, че и двата модела продължават да функционират нормално дори и при потапяне на 12 метра в продължение на 30 минути.

И при този тест единственият регистриран проблем е този с говорителите на iPhone 11, който обаче изчезва след като телефонът изсъхне напълно.

Това, разбира се, не означава, че можем с лека ръка да използваме моделите за подводно снимане, но ни дава известна увереност, че ако случайно изпуснем новия си iPhone във вода торбичката с ориз би била единственият "ремонт", от който телефонът ще се нуждае.