Повечето от нас са израснали с три ядения на ден. Но ако три е добре, пет са още повече за препоръчване, пише диети.info

Когато ядем на малки порции, това дава възможност на храносмилателната ни система оптимално да усвоява полезните вещества ида ги разпраща до всички точки в тялото.

Когато порциите са 4-5 на ден, това осигурява на организма по-постоянно ниво на кръвната захар, а организмът получава по-често, макар и в по-малки дози (но напълно достатъчни!) хранителни вещества, т.е. енергия.

Хранейки се по този начин ние натоварваме по-малко храносмилателната система и метаболизма, като съответно намалява риска от поява на сърдечно-съдови заболявания.

Не забравяйте още едно – ако се храните по-често и през целия ден, това предотвратява възможността както силно да огладнеете, така и да преядете преди да е дошло време за следващото хранене.