Захарозата - основната съставна част на захарта има много малки молекули, които бързо се усвояват от нашия организъм. Ако към нея се добавят и животински мазнини, които се съдържат в прекалено голямо количество в тортите и пастите, се получава вреден висококалоричен "коктейл", съобщават от dieti.info.

Затова, ако сте страстни любители на сладкото, консумирайте повече продукти без комбинация на глюкоза и мазнини. Например сладки плодове, които съдържат фруктоза - ябълки или круши, твърди плодове, които съдържат достатъчно количество витамини, микроелементи и целулоза, която помага за работата на червата.

Не злоупотребявайте с меките плодове (грозде и банан), защото те съдържат огромно количество глюкоза.

Ако плодовете не са достатъчно сладки за вас, яжте шоколад! Но задължително тъмен примерно със 70% съдържание на какао и 47% глюкоза. Този шоколад е безвреден в малки количества за разлика от млечния, който съдържа 98% захар. Не забравяйте и за меда - той е и вкусен и полезен.

Препоръчителната доза шоколад е 1/3 част от едно блокче 100 г шоколад дневно. За един ден не трябва да употребявате повече от 2 сладки плода, 3 ч.л. захар и 3-4 ч.л. мед.

Задстомашната жлеза е най-активна до следобедните часове (16-17). Затова употребявайте сладка храна именно през първата половина от деня. С настъпването на вечерта процесът на обмяната на веществата в организма се забавя и системата, отговорна за извеждането на шлаката от него, спира своята работа. Изядените продукти (например белтъчините и тези, които са от животински произход) просто не се преработват и започва процесът на гниене и поглъщане на токсични вещества. Това провокира появата на сутрешно главоболие и разбира се способства за наднормените килограми.

След 16 часа можете да ядете само горчив шоколад, но до 10 грама.

Ако не можете без сладко, а искате да се ограничите, изяжте малко парченце лютива чушка - тя ще раздразни сладките рецептори в устната кухина и ще намали влечението към сладкото.

http://dieti.info/