Братът на американския актьор Брад Пит го помолил да напусне приятелката си Анджелина Джоли колкото е възможно по-скоро. Причината била, че според него връзката им не вървяла и той се чувствал изключително нещастен.

През последните 12 месеца от 5-годишната им връзка Пит и Джоли имали сериозни проблеми, но се опитвали да останат заедно заради шестте им деца.

Брад прекара уикенда в Лос Анджелис, за да участва в телемаратона за Хаити, организиран от Джордж Клуни, където положи големи усилия да избегне срещата с бившата си съпруга Дженифър Анистън, а Анджелина снимаше фотосесия в Ню Йорк.

Въпреки че не са женени, двамата посетили водещ адвокат по бракоразводни дела в Бевърли Хилс и подписали договор за еднакво разпределяне на имуществото им.

Освен това те си поделили и попечителството върху децата, които щели да живеят през цялото време при Джоли.

Според "Sun" братът на Пит, Дъг, го посетил в Ню Йорк на Коледа и поискал да сложи край на връзката си с Анджи, защото тя правела него и семейството му нещастен.

"Не е тайна, че от около година във връзката им нямаше любов. Те прекарваха много малко време заедно и когато това все пак станеше, беше доста напрегнато. Двамата искат различни неща от живота", споделя близък до звездната двойка източник.

"Семейството на Брад изрази гласно съмненията си за връзката им. Единственото общо между тях са децата им. В момента само те ги държат заедно", допълва източникът.

Според слуховете Брад и Анджелина прекарали празниците Коледа и Деня на Благодарността изключително нещастно, след като Анджелина за пореден път отказала да бъде със семейството на Брад.

От месеци Джоли и Пит имали спорове и по въпроса за осиновяването на още едно дете. Тя искала бебе от Сирия, а в последно време - от Хаити, докато той смятал, че шестте деца, които вече имат, са повече от достатъчни.

Брад и Анджелина спорели и относно желанията му да се преместят в Ню Орлеънс и да прекарва повече време с приятелите си. Майката на Брад, Джейн, така и не се сближила с Джоли и продължава да поддържа връзка с бившата му съпруга Дженифър Анистън.

Близки до двойката източници обаче нарекоха слуховете за раздялата им "напълно неверни". "Всичко е наред, нещата са както обикновено", съобщи източник пред американски сайт.