Това, че "Железният човек" вече не съществува във вселената на Marvel означава единствено, че актьорът зад металната маска, Робърт Дауни Джуниър, ще разполага с доста повече свободно време занапред и ще може да се отдаде на нови каузи.

По време на конференцията re:Mars, организирана от Amazon, актьорът излезе на сцената, като на пръв поглед присъствието му там бе с цел да забавлява аудиторията.

Малко преди да слезе от подиума обаче, Дауни Джуниър съобщи, че е основал коалиция с група "супер-умни и впечатляващи" хора, която се нарича Footprint Coalition.

Снимка 427476

Източник: GettyImages

Целта на организацията е да използва футуристични технологии, включващи роботи и изкуствен интелект, за да почисти планетата ни от пластмаса и отпадъци.

"Трябва да правя нещо, вече съм безработен", пошегува се той, преди да обещае, че ще прекара следващите 11 години в развиване на каузата - толкова години е отделил и на "Железният човек".

Коалицията е все още в зародиш и дори няма уебсайт, но подчерта, че дейностите на Footprint Coalition ще започнат още през април 2020 г.

Робърт Дауни Джуниър, OnePlus 7 и как актьорът ще промотира новите модели

Робърт Дауни Джуниър ще промотира OnePlus 7

Железният човек е доста популярен в Азия