Винаги сме мислели, че рождените дни на милиардерите наподобяват партитата от "Великият Гатсби" с Леонардо ди Каприо, където се стичат ултра-богаташите, за да се потопят в тонове скъпо шампанско и да обсъдят кой има по-голям остров.

Утре, 28 юни, Илон Мъск става на 48 години, но според думите му в Twitter, няма да има нито шампанско, нито пищни празненства.

Вчера, 26 юни, в социалната мрежа потребител на име Рийган Бек попита Мъск какви са плановете му за рождения му ден, защото явно през 2019 г. е нормално силните на деня да споделят подобни неща в Twitter.

Мъск обаче изненада аудиторията и обясни, че ще се отдаде на работа върху глобалната логистика на Tesla.

Бек продължи диалога, като попита милиардера дали не смята, че има нужда от почивка, на което Мъск отговори с краткото, но много значително ":(".

Именно логистичните проблеми поставиха сериозни въпроси пред Мъск и Tesla преди няколко месеца, когато научихме, че компанията не смогва с доставките на автомобилите си.

Продажбите на Tesla поеха надолу

Продажбите на Tesla поеха надолу

Model 3 все още е най-продаваният EV в света

От коментарите на Мъск относно рождения му ден и писмо от вторник тази седмица, което СЕО-то е разпратил на служителите в Tesla, става ясно, че проблемите с доставките продължават и дори ще лишат милиардера от празнуването на рождения му ден.

Ами, така е - тежка е царската корона.

Въпреки проблемите обаче, вчера научихме, че компанията е на път да постави нов тримесечен рекорд по доставки, но това постижение очевидно зависи от това дали Мъск и хората му ще успеят да преодолеят трудностите в логистиката.