Семейство Картър са добре известни със склонността си да събират пари за хора в нужда и са сред най-изявените филантропи измежду знаменитостите. 

В началото на месец декември Джей Зи и Бионсе станаха част от благотворителния фестивал The Global Citizen Festival: Mandela 100.

Global Citizen е една от най-големите инициативи за събиране на средства за хора в нужда, като тази година целта бе да се съберат 1 милиард долара.

В крайна сметка крайната събрана сума е 7.1 милиарда долара - изключително постижение, за което отговорност носят именно Джей Зи и Бионсе.

Звездното дуо изнесе грандиозно изпълнение, което продължи цели 90 минути и успя да събере прецедентно количество дарения.

Целта на Global Citizens е да се осъществи завета на покойния Нелсън Мандела и да се съберат достатъчно пари, за да се заличи тоталната нищета и глад.

Според официални изчисления, за да се случи това са нужни около 175 милиарда долара на година за период от 20 години.

Това са доста пари, но не ни се струва като непосилна цел.

Можем само да се надяваме, че още изпълнители и знаменитости ще вземат проблема присърце, както го правят семейство Картър. Както и компании като Amazon и Apple, които седят на купчини от по трилион долара.