Кой не обича да усеща пясъка под краката си, кой не обича и свобода да ходим боси. Знаейки точно това, GoSt-Barefoots са създали продукт, който попада в категорията "боси" или "минималистични" обувки. Всъщност, трудно ни е да го наречем обувки. По-скоро бихме казали, че е стоманен чорап.

Материалът

Paleos са изработени от верижна плетка - малки захванати пръстени от неръждаема стомана, които образуват фина мрежа за защита на крака. Теглото на модела Anterra е около 240 грама на обувка, което е близко до тежестта на други минималистични обувки.

В горната част Paleos разполага с шнур с еластична връзка, който можем да затегнем зад петата. Моделът пасва на формата на ходилото, като оставя достатъчно място за пръстите и обхваща здраво крака. Обувките са в комплект с неопренов ръкав, който да се използва при тичане, за да предпазва горната част на краката и глезените.

Употреба

Paleos оставят усещането, че ходим боси, но предлагат защита на ходилото, без да нарушават мобилността ни. При обуване приемат всички анатомични особености на крака, гъвкави са и лесно се почистват. А според производителите са и далеч по-трайни от всички останали обувки.

От GoSt-Barefoots - компанията производител, твърдят, че Paleos могат да се използват както в градски условия, така и за спорт, тичане в парка, планински преходи, на плажа и т.н.