На теория всички съвети и трикове за това как да бъдем във форма изглеждат лесни. В действителност обаче не е точно така, защото това е дълъг процес, който изисква доста лишения и нещо много важно - дисциплина. 

Грешките, които жените над 40 не бива да допускат

Грешките, които жените над 40 не бива да допускат

И не само те

Ето защо ще разгледаме навиците, които трябва да изградим, за да бъдем в добра форма. Като тук няма да включваме това да започнем да тренираме, защото се предполага, че вече трябва да сме го направили. 

Водата на нощното шкафче 

Снимка 379616

Източник: iStock

Хидратирането след сън е наистина важно, за да може тялото ни да е в оптимална форма. Ето защо не е нужно да ставаме, за да си набавим първите глътки вода. Просто трябва да изградим навика преди да си легнем да налеем вода, която да бъде на една ръка разстояние, когато се събудим на сутринта. 

Защо трябва да пием вода по време на тренировка

Защо трябва да пием вода по време на тренировка

Какво се случва, когато не го правим

Водата на гладен стомах ще помогне на храносмилателната ни система. 

Чаят 

Снимка 328384

Източник: iStock

Тук не става въпрос за бутилиран студен чай или такъв с изкуствени подсладители, а за зелен чай. Той помага за изгарянето на мазнините и е идеален начин да започнем деня. 

Как да  поддържаме форма с ограничен бюджет

Как да поддържаме форма с ограничен бюджет

Фитнес почти "за без пари"

Причината се крие в това, че ефектът му е най-голям, когато се приема поне четири часа след хранене. 

Без изкуствени подсладители

Хубаво е да ги избягваме, защото в последствие отключват глад, който е трудно да не задоволим. Ако не можем да пием кафето и чая без да ги подслаждаме, най-добрият начин да го направим е с мед. 

План график

Снимка 379622

Източник: iStock

Знаем, че успешните хора планират деня, седмицата, че и месеца си. Трениращите хора правят същото, но с тренировките си. 

Кои са недостатъците на успелите хора

Кои са недостатъците на успелите хора

Според Робин Шарма

Добре е да планираме предварително в кой ден, кога точно и какво ще тренираме. Защото така ще имаме график, към който да се придържаме. Ако не го направим е много вероятно да пропуснем тренировката, защото сме забравили или не ни е останало време. 

Пренатоварване

Тренировките са хубаво нещо, но трябва да знаем и кога да спрем. Ако усещаме, че имаме нужда от почива, то трябва да си я дадем, защото иначе рискуваме продуктивността ни да бъде много ниска, пише Eat This, Not That!. 

Активност

Снимка 379626

Източник: iStock

С тренировката във фитнеса не се изчерпва физическата активност, която трябва да положим, и е добре да го знаем. Дори да не сме фенове на тичането в парка, можем да го заменим с разходка в парка, а още по-добре в планината. 

Похапване

Снимка 379628

Източник: iStock

Хората, които се трудят усърдно и изглеждат добре, не се хранят по три пъти на ден, а по пет и повече. Да, основните хранения са добре познатите три, но те правят и, така наречените, леки похапвания.

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Изкушенията трябва да бъдат преодолени

Те са разположени между основните хранения и помагат за забързването на метаболизма и поддържането на високи нива на енергия. Но тези леки похапвания не трябва да бъдат тортички, шоколади и други високо калорични храни.