Да поддържаме физическата си форма не е никак лесно начинание. Изискват се много усиля, режими, време и пари. Ако първите три зависят до по-голяма степен от нас и нашата организация и мотивация, то при четвъртото - парите, нещата не стоят точно така.

Как да горим повече калории

Как да горим повече калории

Няколко полезни съвета

При всички разходи не е никак лесно да отделяме средства за спортуване. Това обаче изобщо не означава, че трябва да се лишаваме от удоволствието да спортуваме и да бъдем активни. 

На една ръка разстояние

Снимка 335612

Източник: iStock

Може да намерим подходящ фитнес или зала за групови тренировки, която да бъде близо до жилището ни. Това ще ни спести допълнителни разходи за градски транспорт, ако нямаме карта; време - също. 

Без карти

Снимка 335613

Източник: iStock

Много хора си казват: "Ще си извадя карта, за да ме стимулира да ходя", но това не е прагматично във всички случаи. Има месеци, в които не сме толкова заети и може да спортуваме много по-често. Има обаче и такива периоди, в които нямаме времето и силите да го направим. Ето защо, ако плащаме, само когато ходим, ще си спестим разходите за карта, която е много вероятно да не използваме пълноценно. 

Изисквания

Снимка 335614

Източник: iStock

Не е задължително да посещаваме фитнес, който ще ни струва 10, 15 или повече лева. Може да се ориентираме към такива, които не предлагат толкова модерен интериор и уреди, но ще свършат същата работа за по-малко пари. 

Доброто старо тичане

Снимка 335615

Източник: iStock

За да потичаме в близкия парк не са ни нужни пари, а само желание и мотивация. Точно така, снегът не е извинение.

Приложения

Снимка 335616

Източник: iStock

Хубавото на технологиите е, че още с инсталирането на приложение за спорт на телефона имаме готова тренировъчна програма, която да следваме. Може да правим упражненията, без дори да се налага да излизаме навън, отново - без пари.