Животът на съвременната жена е доста динамичен. Кариера, деца, семейство - какви ли не очаквания има, което води до стрес и понякога вземане на неправилни решения. Ето защо ще разгледаме някои от грешките, които според Best Life жените над 40 не бива да допускат. 

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Какви храни трябва да избягват мъжете над 40

Изкушенията трябва да бъдат преодолени

Всичко за другите

Хубаво е да помагаме на другите, но това не означава, че трябва да правим неща, които не искаме, само, за да удовлетворим някого. Това води до емоционално и физическо изтощаване, което не е от полза. 

Алкохолът

Снимка 374803

Източник: iStock

Чаша вино на вечеря няма да навреди, но трябва да знаем и къде да разположим границите. Според изследване на Американското дружество по клинична онкология, редовната консумация на алкохол може значително да увеличи риска от рак на гърдата, дебелото черво и хранопровода.

Работа, работа

Снимка 368050

Източник: iStock

Вече споменахме, че кариерата е едно от основните неща, които жените, а и не само, се стремят да усъвършенстват. Понякога обаче се стига до там, че всичко друго бива загърбено за сметка на работата. Точно това не бива да бъде допуснато. 

Сватбата

Снимка 378964

Източник: iStock

Това, че на 40 не сме намерили правилния човек, за да вдигнем сватба, не означава, че непременно трябва да го направим. Може голяма част от обкръжението ни е да е поело по този път, но не бива да се чувстваме притиснати от този факт. 

Страните с най-неуспешни бракове по света

Страните с най-неуспешни бракове по света

И къде е България

Прибързаното обвързване и евентуална сватбата няма да реши проблемите. По-добре да бъде изчакан правилният момент и правилният партньор. 

Спортуването

Снимка 376771

Източник: iStock

Възрастта не е абсолютно никакво извинение за това, че не спортуваме. Не е казано, че тренировките и упражненията трябва да бъдат тежки и изтощителни, но те трябва да присъстват в ежедневието под някаква форма. 

Спортове за по-дълъг живот

Спортове за по-дълъг живот

Какво да тренираме

Недоспиване

Снимка 378966

Източник: iStock

То най-често е породено от стреса на работното място или гледането на деца. Здравият сън обаче е наистина важен, защото липсата му се отразява на здравето ни. Недоспиването може да доведе до забавяне на метаболизма, да ни направи раздразнителни и също така насърчава чувството на безпокойство.