Разказвали сме за хора, които прибират бебета мечки с мисълта, че спасяват бездомни кучета. В тази история "бездомното куче" буквално ти пада на главата. Семейство в Уандилгонг, Австралия, чуло странно скимтене от двора си. Когато излезли, заварили пале да скимти на моравата пред къщата.

Състрадателните австралийци го прибрали, гледали известно време, след което го отнесли във ветеринарна клиника, за да проверят какво точно е и какво му се е случило. Ветеринарите установили, че по гърба на животното има следи от нокти на граблива птица - то било случайно "изпуснато" в двора на семейството.

На първия въпрос отговорът бил още по-шокиращ - кучето се оказало динго. Това е дива порода кучета, която населява основно Австралия и рядко Азия, датирана отпреди около четири века. Животните са характерни с рижата си окраска и с малката подробност, че не могат да лаят.

Кучето, паднало в двора на семейството в Уандилгонг, било наречено Уанди. То дори разполага със свой Instagram профил. А добрата новина е, че е от рядката разновидност алпийско динго, която Австралийската динго фондация се опитва да запази.