В интернет можем да намерим най-различни снимки и клипове за живота на астронавтите на борда на Международната космическа станция, но никое от тях не представя толкова детайлен поглед към МКС, колкото видеото по-долу.

То бе качено преди няколко дни в профила на Европейската космическа агенция в YouTube и е първото видео от МКС, заснето в един дубъл.

Водещите в него са европейският астронавт Лука Пармитано и астронавтът на NASA Дрю Морган, които разказват за станцията сякаш говорят за дома си на земята.

В долния ляв ъгъл на видеото има и карта, по която можем да се ориентираме в помещенията на МКС, всяко от които изглежда твърде клаустрофобично.

Видеото започва в крило "Съюз" и завършва във фантастичната обсерватория на станцията, която не бяхме виждали по този начин досега.

Международната космическа станция се превръща в хотел за богати

Международната космическа станция се превръща в хотел за богати

Една нощувка в космоса ще струва 35 000 долара

По време на тура можем да научим доста неща за живота в космоса, като например, че урината на астронавтите минава през специална филтрираща система, която я превръща в питейна вода.

Изпражненията им пък се изстрелват към Земята и ако не изгаряха в атмосферата, както всъщност се случва, щяха да образуват доста неприятен вид валеж.