Оказва се, че не липсата на секс в една връзка може да доведе до изневяра на една от страните. Според последното изследване на учени от Щатския университет във Флорида, сексуалната задоволеност в едни отношения може да се окаже причина за кривване от правия път.

На базата на тригодишен анализ сред 233 семейства, учените са стигнали до извода, че сексуално активните хора, които имат постоянен партньор и задоволителен интимен живот, са като цяло по-позитивно настроени към секса. Открили най-сладката му страна, те са готови за нови и нови преживяване, без да е задължително да е с един и същи човек.

Снимка 339963

Източник: iStock

Смята се също, че по-младите хора и по-непривлекателните дами са по-склонни към изневяра, за разлика от по-красивите мъже. Господата с по-привлекателни жени са по-моногамни от жените с по-секси от тях мъже.

Освен това, представителите на силния пол, които са имали кратки и безразборни сексуални контакти преди връзката си, в която се чувстват обичани и задоволени, са много по-малко склонни към изневери, отколкото жените, които са го раздавали палавници.

Снимка 339962

Източник: iStock

Друго заключение е, че хората, които се заглеждат повече по останалите мъже и жени, са по-склонни и да си легнат с тях. Те ги намират и за по-привлекателни, отколкото всъщност са.

А тези, които са наистина влюбени и без намерение да кръшкат, не приемат околните като секси субекти. За тях тревата извън техния двор не е по-зелена, пише Daily Mail.