Двойки, които често консумират марихуана заедно, се радват на повече "моменти на интимност", съобщават от факултета по психология в университета в Бъфало, САЩ.

Учените излагат "убедителни доказателства", че позитивните ефекти на канабиса за близостта между двама души в интимна връзка са очевидни само два часа след прием на канабис.

Снимка 424951

Източник: iStock

Резултатите от изследването свидетелстват за завишена интимност в следствие на влиянието на растението, която се проявява в израз на повече "любов, грижа и подкрепа" между партньорите.

В проучването са взели участие 183 женени или съжителстващи двойки на възраст от 18 до 30 години, в които поне един от партньорите употребява марихуана минимум два пъти на седмица.

Снимка 424950

Източник: iStock

Въпреки че съществуват десетки проучвания относно влиянието на алкохола върху интимните отношения при хората, подобни изследвания върху влиянието на канабиса са изключително рядко срещани.

Учените обаче подчертават, че изследването в Бъфало обхваща твърде малко хора от твърде тесен социално-икономически кръг, какъвто обикновено е случаят с подобни проучвания по отношение на канабиса, за да можем да считаме резултатите като извор на универсални принципи, приложими във всеки един контекст на интимни отношения.

Сексът и марихуаната

По-хубав ли е сексът, когато сме напушени

Как влияе тревата на сексуалното ни поведение