Всеобщ стереотип е, че пушенето на трева ни прави мързеливи. Пафкането на марихуана ни изгражда имидж на "кибици", или с други думи на хора, които стоят на едно място и се наслаждават на нездравословна храна, прекалено мързеливи, за да правят каквото и да било, включително и секс.

Но научните изследвания разсейват това клише. Според ново проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine миналата година, употребата на марихуана се свързва с повишена сексуална честота. С други думи, хората, които употребяват канабис, правят повече секс от тези, които не пушат - и то до 20% повече.

Екипът от Станфордския университет в Калифорния анализира данни от над 28 000 жени и 22 000 мъже, от различни раси, възрасти, нива на образование, доходи и религии, здравен статус и т.н.

Снимка 319293

Източник: iStock

Резултатите показват, че няма основание в схващане, че канабисът намалява либидото ни, тъй като няма връзка между употребата му и нарушената сексуална функция. Дори напротив, проучването установява, че пушенето на марихуана ни кара да имаме по-голямо желние за секс.

Друго проучване, публикувано в началото на 2017 г., установява, че 68% от жените, които са употребявали канабис преди секс, съобщават, че актът е много по-приятен, пише Business Insider.