Трите минути, които е препоръчително да прекарваме в търкане на зъбите си сутрин и вечер, са непосилни за мнозина от нас. Или поне това е изводът, до който често стигаме в задушевната сутрешна атмосфера в градския транспорт.

Френската компания FasTeesH, която е сред участниците в CES 2019, показа продукт, за който се надяваме, че най-накрая ще обърне проблема с нередовното миене на зъби за много от нас. 

Y-Brush прилича повече на протеза, отколкото на четка, но очевидно върши много по-добра работа от обикновените четки.

Снимка 398670

Източник: FasTeesH

Всичко, което трябва да направим, е да сложим Y-Brush върху една от челюстите си и да извършваме дъвчещи движения за 5 секунди. След това сменяме челюстта и правим същото за още 5 секунди. 

После започваме деня си спокойни, че няма да отровим никого.

Протезата е оборудвана с множество миниатюрни снопчета тънки влакна, които вибрират и чистят зъбите ни под ъгъл от 45 градуса. Това се случва толкова премерено и ефективно, че само 5 секунди са достатъчни за пълно почистване на половината ни уста. 

Снимка 398671

Източник: FasTeesH

Когато сме готови, поставяме Y-Brush на специален модул, който зарежда четката по безжичен път.

Четката ще достигне първите си работни места през април, а цената й е 125 долара.

Пастата за зъби, опаковката й и цветното квадратче в нейния край

Какво означава цветното квадратче в края на тубичката от паста за зъби

И има ли значение за нас

Въпреки че тази сума далеч надминава няколкото лева, които обикновено отделяме за четка, Y-Brush е доста по-евтин вариант от водещите електрически модели на Braun или Phillips, които се търгуват за над 200 долара и далеч не изглеждат толкова "мързеливи".