Свикнали сме с Facebook, Instagram, Twitter и Snapchat и си мислим, че са най-доброто, което ни трябва. На хоризонта обаче се задава нов "играч", който се опита да разбие статуквото. 

 

Какво представлява Vero

Това е социална мрежа, в която може да правим всичко, което и в останалите - да споделяме снимки, настроения, клипове и каквото още се сетите. Наричат го дори новият Instagram. Интересното при него е, че стартира още през 2015 г., но едва сега някак наддига глава. Зад Vero стои ливанският милионер Айман Харири. 

Снимка 342912

Източник: Facebook / Vero - True Social

Повечето социални мрежи свеждат нещата до приятели или последователи, каквито са случаите с Facebook и Instagram. Което според Vero ни насърчава да споделяме само части от нашия живот, които според нас са най-интересни. В това е разликата с другите социални мрежи, защото чрез Vero може да споделяме всичко и да избираме кой да го вижда. Facebook има подобна опция, но при Instagram нещата са малко по-различни. 

Снимка 342913

Източник: Facebook / Vero - True Social

Зукърбърг се извини на света за Facebook

Зукърбърг се извини на света за Facebook

Социалната мрежа разделя, вместо да обединява

Затова спокойно може да кажем, че новото приложение е микс от съществуващите социални мрежи. Основаната разлика обаче идва от това, че нещата, които виждаме, са в хронологичен ред и, може би най-важното, не съдържа досадните платени реклами. 

Снимка 342915

Източник: itunes.apple.com

Vero обаче не е безплатно приложение, а с платен абонамент. А защо придоби голяма популярност? Правилен маркетинг в правилния момент. Когато Facebook бива критикуван за намеса на руски хакери, а Кайли Дженър срина пазарната стойност на Snapchat, от новата социална медия обявиха, че първите 1 милион души, които се регистрират, получават безплатен доживотен абонамент. 

Кайли Дженър коства 1.3 милиарда на Snapchat

Кайли Дженър коства 1.3 милиарда на Snapchat

И всичко това, защото не използва приложението

Внезапният интерес към приложението обаче доведе до технически проблеми, като много потребители се оплакват от бавното му зареждане. За това свидетелстват и данните, че Vero заема челните позиции в Google Play и App Store.