Instagram става все по-влиятелна социална мрежа и мнозина избират тя да бъде основната им за сметка на профила във Facebook. Напълно вероятно е да се окаже, че прекарваме повече време именно в платформата за споделяне на снимки и кратки видеа, отколкото във всяка друга.

Именно заради постоянно нарастващия интерес и брой потребители, от Instagram планират да въведат нова опция съвсем скоро. Това разкри един от разработчиците в компанията, а след това бе потвърдено от изпълнителния директор Кевин Систорм.

Очаква се скоро да имаме възможност да следим колко време прекарваме в социалната мрежа. Така Instagram ще се включи в общата тенденция срещу критиките, че насърчават прекомерната им употреба.

Подобна опция постепенно ще навлезе сериозно в света на мобилните технологии. Наскоро Google представи плановете си да я внедри в Android, за да можем да следим времето във всяко приложение. Apple също гледат в тази посока, но засега с акцент върху децата и без да се ангажират с конкретни срокове.

Снимка 356874

Източник: Twitter / Jane Manchun Wong ‏

Когато видим, че днес сме прекарали два часа в скролване между снимки и видеа, със сигурност ще имаме повод да се замислим дали не прекаляваме, пише Business Insider. И вероятно ще се окажем в графата #Instaddict.