Гейминг оборудването и мебелите са сред малкото продуктови категории, които до този момент не бяха застъпени в иначе богатата гама от продукти, които шведският гигант IKEA предлага.

Столовете, бюрата и аксесоарите за феновете на игри са осезаемо по-скъпи от обикновените такива, които намираме в каталозите за офис оборудване, и именно заради това IKEA планира да навлезе в тази ниша през настоящата година.

Компанията планира да "демократизира гейминга" с над 30 нови продукта, разпределени в няколко ценови категории, предназначени специално за геймърите.

Снимка 518229

Източник: IKEA

Подозираме, че завладяването и на този клас продукти има доста общо и с факта, че рекорден брой хора започнаха да работят и учат у дома, което доведе до нужда от обособяване на комфортно място за компютър и съпровождащите го аксесоари.

Новите продуктови категории в страниците на IKEA носят имената Huvudspelare, Utespelare, MatchspelUppspel и Lånespelare, като всяка от тях съответства на различен ценови клас и съдържа различни по стил и предназначение продукти.

Huvudspelare, най-евтината от тях, предлага геймърски стол на цена от само 46 долара и бюро за 34 долара, което прави целия комплект доста по-евтин от традиционен стол за геймъри, който обикновено струва между 150 и 400 долара.

Снимка 518227

Източник: IKEA

В по-скъпата Uppspel категория намираме доста по-натруфен и дизайнерски издържан комплект от стол и бюро с регулируема височина и вграден USB хъб на обща цена от около 750 долара.

Сред геймърските аксесоари на IKEA в категорията Lånespelare фигурират интересни решения, сред които са дървена ръка за по-лесно организиране на кабелите и джаджите на бюрото ни, или пък възглавница за изправен гръб, която служи и като одеяло.

Снимка 518230

Източник: IKEA

За хората, които прекарват дните си в Zoom срещи, IKEA предлага кръгла LED лампа, държач за смартфон и поставка за напитки на обща стойност от около 50 долара.

Всички тези продукти са разработени съвместно с Republic of Gaming, геймърската дивизия на Asus, и за момента са налични само в Китай.

През октомври обаче те ще достигнат и до магазините на IKEA в Европа и САЩ, пише PC Mag, а на нас ни остава единствено да се надяваме, че китайските цени ще останат непроменени за нашия пазар.