Всяка година феновете на футбола поглеждат с интерес към видеоигрите, защото се надяват, че новите версии на симулаторите, които EA и Konami ще предложат, ще са още по-добри.

FIFA 22 и всичко, което ще предложи новата игра

Големите изненади на FIFA 22

Кога да чакаме играта и какви са промените в нея

И повечето случаи е точно така. Само след няколко месеца (на 1 октомври) на пазара ще бъде пусната FIFA 22. Вече обърнахме внимание на повечето нови неща, които ще ни предложи, но отново оставаме приятно изненадани.

Сега разбираме, че в новата версия ще бъде добавен коментатор жена. Това ще бъде Алекс Скот и нейният коментар ще бъде наличен само на английски език. Тя ще бъде така нареченият гол коментатор и ще чуваме гласа ѝ по време на мач, когато в друга среща бъде отбелязан гол.

В Twitter Скот написа, че е много радостна от присъединяването ѝ към FIFA 22 и е сигурна, че може и да е първата жена, част от играта, но със сигурност няма да бъде последната. 

Всичко това е част от обещанието на EA Sports, че ще има промени при коментаторите. Алекс Скот заменя досегашния коментатор, който ни уведомяваше за голове в останалите мачове - Алан Макинали. Миналата година популярното дуо коментатори Мартин Тайлър и Алан Смит бяха сменени от Дерек Рей и Лий Диксън.

FIFA 21, EA Sports и какво ще премахнат от играта

Жестовете, които ще бъдат премахнати от FIFA 21

Без повече дразнене на противника след попадение

Именно във FIFA 21 за първи път в историята на играта беше добавена и жена коментатор в лицето на Нира Хуанра (Nira Juanra), която попълни испанската част от екипа, пише EssentiallySports.