Ако трябва да изберем официален герой на тази Олимпиада, няма да ни се наложи да се чудим дълго. Името, с което игрите в Пекин ще останат в историята е Майкъл Фелпс.

23-годишният американец от Балтимор стана първият човек, спечелил 8 златни медала от една Олимпиада, подобрявайки по пътя си и седем световни рекорда. Като добавим и титлите му от Атина преди 4 години, общият брой на златните медали за плувеца достигна 14, нещо нечувано досега в историята.

Въпросът, който си задава всеки средностатически кибик в този миг е: "С какво се храни тоя?" Правилното питане в случая обаче е не "какво", а "колко".

Фелпс спокойно може да се пробва в състезание по спортно надяждане. Олимпиецът твърди, че поглъща по 12 000 калории на ден, или 9 500 повече, отколкото е препоръчително за здрав млад мъж.

Плувецът се хранел като змей, за да компенсира огромното количество калории, които изгарял през 30-те часа седмично, прекарани в басейна тренирайки. Как никой досега не се е сетил за подобен тренировъчен режим, гарантиращ толкова големи спортни успехи - не знаем?! Но явно може...

Фелпс си позволи да разкрие пред телевизия NBC примерното си дневно меню:

Закуска: 3 сандвича с пържени яйца, 2 чаши кафе, омлет с 5 яйца, купа овес, 3 препечени филийки, 3 палачинки с шоколад

Обяд: половин килограм спагети, 2 сандвича с шунка и кашкавал, енергийна напитка (1000 калории)

Вечеря: Половин килограм спагети, 1 голяма пица, енергийна напитка (1000 калории)

Както се казва в подобни случаи: Не опитвайте това вкъщи!

...освен ако не можете да преплувате 100 м бътерфлай за 50 секунди- най-слабото постижение на Фелпс този месец, донесло му "само" олимпийски рекорд.