Според антропологът Дейвид Дживънс езикът на тялото при съблазняване, както при мъжете, така и при жените, трябва да предава послание едновременно за безобидност и уязвимост.

Каквото и да правите, не създавйте впечатление, че се отбранявате или че сте защитена. Скръстените пред гърдите ръце и наклонената глава са знаци за самозащита, което ще държи потенциалните партньори на разстояние. Може би изненадващо за вас, но блузите, които плътно се закопчават чак до врата, може и да спират студа, но спират също така потенциалните ухажори.

Начинът, по който се обличате, когато търсите партньор, трябва да е апетитен. Черното наистина е шик, но ако носите ярки, естествени цветове - черешово-червено, тревно-зелено, лимонено-жълто - ще ви накара да изглеждате много по-"вкусна".
Веднъж след като сте успяла да привлечете вниманието на обекта "Х", какво ще му кажете, няма голямо значение, защото - твърдят спецовете - 99% от ухажването е невербално.

Проучване върху начините за започване на разговор показва, че ако говорите добре езика на тялото, едно просто "Здравей", върши идеална работа за старт на флирта.
Това, което е най-важно да бъде съобщено с цялото тяло, е откритост и интерес. Как да го направите? Ето няколко идеи:

Създайте близост
Преминете няколко пъти "на една ръка разстояние" край обекта "Х" по пътя към тоалетната, бара и пр. Изследвания са доказали, че хората харесват неща, които вече са виждали.

Открийте се
Използвайте жестове с дланите нагоре, когато говорите. Като показвате дланите, показвате нежната част на ръката си. Жестовете с отворени длани са универсален знак за приятелство и доброжелателност. Дланите надолу казват: "Стой далеч от мен".

Покажете интереса си
Повдигнете едното рамо и килнете главата към него. Антрополозите твърдят, че и при двата пола този кокетен жест казва: "заинтересуван/а съм" и "много съм готин/а"

Бъдете уязвима
Носете отворена блуза и докосвайте шията и ключиците си. Докосването на шията трогва както мъжете, така и жените. С този жест - съвсем буквално - показвате едно слабо място.

Следвайте партньора си
Ако той си чеше главата и вие чешете вашата. Ако повдига рамене - и вие повдигайте рамене. Движението в унисон е дълбоко-заложен инстикт да копираме действията на тези, които намираме за привлекателни.

Привлечете вниманието му към себе си
Когато сте близо до субекта на вашия възторг, изпуснете нещо на земята - кърпичка, ръкавица и т.н. Наведете се и го вдигнете. Ние забелязваме движещи се обекти, дори когато ги виждаме само с крайчеца на окото. В допълнение - вие изглеждате по-уязвима, когато се навеждате.

 

тя.bg