Масажът е една от висшите прояви на чувствеността. Той представлява раздаване и получаване, изучаване и опознаване на партньорите. Удивителната особеност на масажа се състои в това, че той ни дава възможност да се изразим чрез тялото си и да почувстваме отклика на този, когото обичаме. Този материал разглежда, как масажирането на гърба, ръцете, гърдите и корема отключва върхови точки на удоволствието, пише ТЯ.bg.

Масажът на гърба – база на чувствеността.

Благодарение на силните мускули и многото нервни окончания, гърбът като че ли моли за допир. Усещанията по време на масажа на гърба се разпространяват по цялото тяло. Той е най-ефективният път към началото на пълноценния масаж. Ако е отпуснат и възбуден – цялото тяло ще започне да му подражава.

Типовете натиск в областта на раменете, долната част на гърба и седалищните части трябва да бъдат различни. Вие ще усетите доста силно напрежение в раменете, особено в трапецовидния мускул между рамото, шията и горната част на гърба.

След като сте масажирали раменете, спуснете се към кръста, а после плъзнете пръсти по нежните контури на бедрата и седалищните части. Долната част на гърба е особено уязвима и напрегната и резките движения могат да унищожат всички приятни усещания.

Дълбокият натиск около седалищните части доставя удоволствие и предизвиква еротични чувства у партньора. Натискайте мускулите, за да отпуснете областта около бедрата, а след това нежно погалете кожата за да оживите чувствеността. Релаксацията, сменяща се с възбуда и леко галене, способства за създаването на една вълшебна комбинация, на която никой не може да устои.

Бъдете особено внимателни когато достигнете до шията и гръбначния стълб. Тези две части изискват внимателно отношение. На разстояние 2,5 см от гръбначния стълб равномерно натискайте покрай мускулните връзки като отделяте особено внимание на местата, където мускулите са изпъкнали. Почувствайте с пръсти текстурата на кожата и уплътненията в нея. Вашите докосвания ще се предават на нервните окончания и през тях на цялото тяло. Когато достигнете до горната част на шията, отново преместете ръце върху кръста - това се прави с цел да отклоните вниманието от областта на главата и напълно да обработите гърба

Да погалим ръцете

Ние използваме ръцете си всяка минута и затова те заслужават особено внимание. Преди да ни направят масаж на ръцете ние не подозираме за това, колко голямо напрежение е съсредоточено в тях. Затова не пестете нежните и любящи движения, галете ръцете на патньора си, играйте си с неговите пръсти.

Масажирайки ръцете, обръщайте внимание на всеки отделен детайл по посока от рамото към китката на ръката. Можете да обработвате едновременно и двете ръце, а може и всяка ръка поотделно. Не забравяйте, че кожата в задната част на лакътя е особено чувствителна. Първоначално докосвайте тази област с върховете на пръстите си, а след това започнете да възбуждате чувствата на партньора чрез леко натискане. Движенията не трябва да се прекъсват - те трябва да следват ритмично и да се приближават към рамото.

Силният натиск в горната част на ръката отпуска мускулните тъкани. Натискайте с длани и галете областта на подмишниците. Кръговите движения способстват за премахване на напрежението и за създаване на едно силно еротично усещане.

Отделете специално внимание на китките на ръцете, тъй като в тях са съсредоточони много различни точки, а тяхното стимулиране способства за отпускането, възбудата на партньора и дори за премахването на болката. Масажирайте дланта, свивайте и въртете всеки пръст. Масажът трябва да завърши с галене и целувки по ръцете на партньора.

Чувствителността на гърдите

И за мъжете, както и за жените, гърдите са силно еротична част от тялото, която особено остро реагира на докосване.

Можете да прилагате широк спектър от методи на масаж. Първоначално, с кръгови движения, силно натискайте гръдните мускули. След това свивайте диапазона на движенията - с намаляването на кръговете, ще нараства чувствителността при допир.

Започнете масажа с нежно галене, погалете ребрата, леко свийте ръката около гърдите. Не трябва да забравяте, че се масажират само мускулите, а не гръдните жлези (те могат само да се галят или да се натискат нежно). Чрез движенията около гърдите трябва да изрисувате осморка, но бъдете много внимателни с извивките и натиска отстрани.

Коремът - връх на удоволствието.

Коремът е много чувствителен и затова партньорът ви веднага ще реагира и на най-лекото докосване. Особено приятен е мекият стоплящ допир с длан в тази област. Масажирайте всичко по посока на часовниковата стрелка. След първоначалното деликатно галене вие можете да продължите да извършвате кръгови движения с ръце, но постепенно засилвайте напрежението. Постарайте се натискът да остане плавен и мек, а за да постигнете по-голяма възбуда у партньора си бавно увеличавайте кръговете. Намачквайте и натискайте страничните части, изтегляйки мускулите от тялото.

За мъжете областта на корема е особено възбудима и чувствителна и затова натискът трябва да бъде нежен, но с определено усилие. Постепенно, според степента на възбуда на партньора можете да се спускате по-надолу към слабините и да преминете към галене и целувки. След това, по ваше желание, можете да започнете по-активни сексуални действия. Често еротичният масаж отпуска толкова силно и така зарежда всяка клетка от тялото, че класическият секс може да се окаже ненужен.

Фантазирайте, докато изучавате с пръсти тялото на партньора си. Кожата е най-чувствителният орган на тялото. Сензорните рецептори, скрити непосредствено под нейната повърхност, предават съобщенията на централната нервна система. Тези рецептори се възбуждат от най-лекото докосване. Някои възприемат по-силния натиск, но други - не.

Можете да прилагате и някои от тайните на таитяните – погалете тялото на партньора със своето тяло, масажирайте го със своите гърди, седнете отгоре му и направете масаж на седалищните части. Лекият натиск по време на масажа ще възбуди тялото, а по-силният – ще го отпусне и разкрепости. Променяйте интензивността на движенията – последователно възбуждайте и отпускайте партньора си.

След този масаж цялото тяло ще се чувства леко и завладяно от чувство на удовлетворение. В подобни моменти усмивката и смехът са естествената реакция на партньора ви като отговор на вашия подарък.

И тогава всеки се убеждава, че масажът е усещане, което ти се иска да споделиш с друг.