Както всяка година, и през новата 2017-а не липсва информация за страшни пророчества, които очакват света. Във фокуса на вниманието са най-вече великите държави и техните лидери, но не липсват и видения за ужасни катаклизми и катастрофи, които ще сложат край на живота на Земята.

България има уникален принос към явлението, тъй като нашата петричка врачка вече отдавна се радва на световна слава и много издания цитират най-невероятни нейни прогнози за бъдещето. Учудващо, но макар повечето от тях да са явно нагласени и изкуствено пришити към лица и събития, все пак има и примери за някои съвпадения, които най-малкото ни карат да се замислим. Всеки, който е чувал за пророчествата на Нострадамус, знае, че те могат да се приложат в много ситуации, тъй като четиристишията му са неясни и на всичкото отгоре не са написани в линейна последователност във времето

Тези, които обвързват встъпването в длъжност на новия американски президент през 2017 г. с предсказанията на Нострадамус, се основават на името му. Според тях "Тръмп", произлиза от немската дума за тромпет, която е посочена в няколко четиристишия. Но критиците на тази гледна точка посочват, че писанията на Нострадамус са комбинация от френския, който се е говорел през XVI век, и няколко други езика. Така според тях приликата между Тръмп и тромпет се ограничава само до съвременния английски език. Втори проблем е, че тези четиристишия са били използвани във връзка с други събития от миналото, така че не е редно да се употребяват за предсказания през 2017 г. за Тръмп, и е срещу повечето установени интерпретации. Но все пак ето четиристишията, за които се смята, че са посветени на новия президент. Още в 1-ва центурия, стих 40, има текст, който може да се свърже с него: "Ще скрият за лудостта на фалшивия тромпет, той ще накара Византия да промени законите си.

От Египет ще излезе човек, ще иска да се оттегли едиктът и да се променят пари и стандарти." Така излиза, че ако Тръмп е "фалшивият тромпет", за който говори Нострадамус, бъдещият президент на САЩ ще полудее. Съвременна Византия се свързва с Турция или Източна Европа, така че трети и четвърти ред биха могли да означават, че Тръмп се опитва да се намеси в ситуацията с бежанците. От своя страна това може да се отрази на световна валута, каквато е еврото, гадаят анализаторите.

В 1-ва центурия, стих 57, се казва: "Тромпетът ще забърка голям раздор. Споразумение ще бъде нарушено: лицето се издига към небето: кървавата уста ще плува в кръв; лицето, намазано с мед и мляко, ще лежи на земята." Тъй като "земята на мляко и мед" често се тълкува като Израел, някои смятат, че това четиристишие може да описва началото на трета световна война. В подкрепа на тези твърдения се изтъква и фактът, че пророчествата от Библията за последните времена са фокусирани също върху Израел.