Обвързването на начина ни на хранене и продуктите, които консемираме (или не), с кръвната група се случи преди години. Въведе го д-р Питър Д'Адамо.

Теорията му се базира на идеята, че хората могат да подобрят своето храносмилане, да намалят теглото и да бъдат по-здрави като приемат само храни, които са в съответствие с тяхната кръвна група.

Според него причината е в това, че различните кръвни групи в хода на еволюцията не са се появили едновременно. Хората са ловували, след това са се занимавали със земеделие, а след това всичко се смесило. Д'Адамо смята, че хранителните продукти се делят на полезни, неутрални и вредни за човешкия организъм, в зависимост от неговата кръвна група.

Учени обаче твърдят, че кръвната група няма нищо общо с храносмилането или биохимията на тялото. Тя се регулира по генетичен път.

Повече за храненето според кръвната група разказва Мартин Димитров в последното видео във влога си Muscle Damage по Vbox7.