Участниците в третото българско издание на Survivor продължават да оцеляват на Островите на перлите в добро здраве, с малки изключения.

Един от тях заля крака си с горещо олио, опитвайки се да приготви храна на съплеменниците си. До усложнения обаче не се стигна след бързата намеса на д-р Ангелов и д-р Нейков. Участникът е под лекарско наблюдение и се чувства добре. В една от игрите друг участник успя да загуби трети зъб.

Най-голямото откритие на сървайвърите тази седмица беше специален мед, "приготвен" от малки тропически мушици. Оцеляващите споделиха, че на вкус медът е доста добър и успява да засити глада, макар и за кратко.

На снимачните локации пристигна още един от продуцентите на Дрийм тийм. Любомир Нейков отиде на Островите на перлите, за да проследи част от заснемането на формата. Той прекарва по-голямата част от времето заедно със снимачните екипи и сподели, че е впечатлен от мащабите на Survivor и интересните събития във формата.

Любо Нейков улесни екипа и със скъпоструваща клапа за начало на снимките. Подобни клапи се ползват в най-скъпите холивудски продукции.

Посещението на Нейков в Панама съвпадна с пристигането на десетки двойки китове, които ще прекарат почти целия юли край бреговете на островите и ще бъдат обичайна атракция за екипа и участниците в шоуто.

За момента снимките на оцеляването протичат по план, като проблеми създават единствено силните дъждове и невероятните приливи и отливи, които се появяват и изчезват за минимално време.

При отлив ивицата на част от плажовете се разширява с почти 40-50 метра. Освен да се любуват на този пейзаж членовете на екипа трябва да бъдат и доста експедитивни, защото отливите създават доста проблеми за част от игрите, които включват водни трасета.