Сомелиер, бивш брокер от Wall Street и световен рекордьор на барабани са сред конкурентите на българския участник Иван Иванов на финалите на световния уиски конкурс Make it at Bushmills.В следващите 2 дни в градчето Бушмилс 9-мата финалисти от Европа, Северна Америка и Африка ще преминат поредица от тестове за интелигентност, физическа издръжливост, както ще бъдат проверени и познания им за уискито.

Именно с опита си като спасител и барман, българският 28-годишен претендент от Свищов е уверен в своя успех. Дипломата му по маркетинг и работата му в чужбина, също са средпредимствата на нашето момче.

Сред останалите участници има още двама бармани, единият от които е спечелил титлата Барман на годината за 2009г. във Великобритания, а ирландецът е работил по българското Черноморие.

Производител на китари, инженер, записан в книгата за Гинес с рекорд за 100 часа непрекъснато свирене на барабани и фен на всичко ирландско са другите претенденти за наградата.

Победителят, който ще спечели 30-дневен престой в Ирландия, 5000 лири и възможността да създаде своя собствен бленд Bushmills ще бъде обявен от мастер дестилерът Колъм Игън на гала вечеря на 27-ми август.

"Ще изберем за победител финалиста, в който открием онзи специфичен усет към приключенията и страст към живота, които са вплетени в ирландското уиски Bushmills." -  сподели той в навечерието на големия финал.