Класирането на Красимир Аврамов за финала на "Евровизия" в Москва предизвика бурна реакция в музикалната гилдия. Тя реагира на победата му с отворено писмо от композитора Найден Андреев. В него той призовава Аврамов да се оттегли сам, защото това е в негов интерес.

В отговор „човекът-глас" разпространи позицията си във връзка със събитията около българската Евровизия. В нея той е категоричен, че победата му е честна и достойна.

Аврамов припомня, че през 1995-та година е направил самостоятелен концерт "Не на агресията". Ирония на съдбата е, че 14 години по-късно се сблъсках с най-голямата агресия в живота ми, посочва музикантът.

"Illusion" и аз самият се превърнахме в символ на разделението, на отрицанието към различното. Едновременно и на любов, и на омраза, твърди още той.

Огорчението ми е огромно. Не съм вярвал, че мога да бъда подложен на нападки от личен характер към мен, нападки към моето семейство, към всеки един дръзнал да ме защити. Извинявам се на тези  хора за болката, която трябваше да понесат, заедно с мен и им благодаря от цялото си сърце, допълва музикантът.

Аврамов благодари на почитателите, приятелите и всички, които са го подкрепяли  през изминалите дни.Вие ми дадохте увереност и сили да отстоявам позицията си. Вие ме убедихте, че толерантността и позитивизмът не са чужди на много от вас, продължава изразената позиция на музиканта, заявява той.

Победителят на българския финал за „Евровизия" допълва, че в момента, заедно с екипа си работи усилено за финала в Москва

Бих искал да споделя, че за мен България е била моята голяма болка през последните десет години. За мен България е свята дума! Никога не бих се осмелил да я оскверня. Никога не бих си позволил да я изложа. Вярвам в песента, вярвам в себе си, вярвам, че заедно ще успеем в името на България, завършва позицията на Красимир Аврамов.