Знаете ли, че според скорошна анкета, проведена на Острова, средностатистическата британка е способна да изхарчи толкова пари за чанти, колкото струва малък автомобил? Интересен факт е и че дамската чанта тежи средно 1,8 кг. Жените признават, че в чантите им се крият всякакви непотребни неща - от празни опаковки от шоколад, през стари бисквити до хартийки от дъвки.

Едва ли има жена, която да няма слабост към чантите и да не се припознава в описаните по-горе факти. Как обаче да подреждаме чантите си така че да не тежат цял тон и как в тях да бъде открито нещо, което обикновено никога не присъства в една дамска чанта, а именно - редът?

Ето кои са нещата, без които не трябва да излизате от къщи и няколко хитри идеи как да ги подредите и оптимизирате така, че чантата ви да е винаги подредена:

На първо място са ключовете за дома. Ключодържателят умишлено не трябва е голям, за да не заема прекалено много място.

Телефон - който обикновено спестява много други вещи. Например MP3 player, тефтер - всички задачи можете да записвате в телефона си.

Слушалки. Навийте ги на кравайче и ако нямате специална кутийка, можете да ги сложите в сатенена или тюлена торбичка, за да не стоят разпилени в чантата.

Портфейл - ако не шофирате и не ви трябват много документи, използвайте малък портфейл за личната и дебитната си карта, както и няколко банкноти кеш за всеки случай. Ако шофирате и имате повече обиколки, използвайте по-голям портфейл за документи, всякакви карти за отстъпки от хранителни магазини, магазини за козметика и дрехи и пр.

Несесер с гримове - не е нужно да носите прекалено много неща. Достатъчен е коректор, ако се появи някоя пъпчица, пудра - ако случайно кожата ви се омазни в Т-зоната, както и балсам за устни

Чифт слънчеви очила - за да спестите място и да не ви тежи, не използвайте твърда кутия, а само сакчето към нея.

Мокри кърпички или антибактериални гелове - ако не искате гелът да изсушава кожата на ръцете ви излишно, заложете на бебешки мокри кърпички без алкохол.