Желанието за гладка кожа на тялото, преди да се съблечем по бански, обикновено остава мираж. На плажа се оглеждаме и все откриваме несъвършенства по себе си, които ни загрозяват и удрят по самочувствието. Съветът на специалистите в козметичните центрове е, че и след морето можем да се погрижим за формите си. Още повече, че плуването моделира тялото и част от целулита ще се е стопил.

Решение за премахването на портокаловата кожа, е масажът с бамбукови пръчици

Той е лек масаж, тъй като се обработва лимфната система и ефектът е по-добро лимфообръщение. Може да се прилага и като лимфен дренаж. Използването на бамбук в случая, помага за равномерното разпределяне на силата на натиска, което само с ръчен масаж трудно се постига.

По-трайни са резултатите, когато този масаж се комбинира с други антицелулитни процедури. Да поясним, че и по време на бамбуковата терапия се използват природни продукти - лотос, магнолия, водорасли, а преди това се прави пилинг на кожата. Той също може да е с масла, съдържащи бамбук, тъй като фиброзните му частици дразнят епидермиса. А преди да се пристъпи към същинския масаж, трябва участъкът от тялото добре да се почисти.

Снимка 300320

Бамбуковите пръчки са индивидуални, тъй като те поемат от мазнината по кожата. Но се използват многократно - или се съхраняват в салона, или човек ги носи със себе си. Необходими са 3-4 бройки.

Как точно протича бамбуковата терапия?

Първо се прави пилинг, който представлява ръчен, по-дълбок масаж. След това хубаво се почиства кожата, за да не останат фиброзни частици. После се нанася крем с водорасли и започва масажът с бамбуковите пръчици. Движенията по краката са от стъпалата нагоре към бедрата, като пръчката се движи само в тази посока. Чрез различни техники се изпомпват лимфните депа. Например с по-дълбоки изцеждащи движения се освобождава задържането на течност в лимфите и се подобрява кръвообръщението, което всъщност е причинител на целулита. След като се направят два-три тура по цялата дължина на двата крака, се завършва с леки, ударни похвати с бамбуковите пръчки. Те също повишават чувствителността и действат добре на кръвообръщението.

Снимка 306545

Източник: finastyle.com

Освен антицелулитен този масаж може да се прилага и при хора, които имат проблеми с кръвоносната и с лимфната система, разбира се, не и ако са диагностицирани тромбофлебит. Но е препоръчителен при уморени, тежки крака и при болки в тях. Както и при хора, предразположени към задържане на течности в организма. Много жени преди цикъл задържат течности и е добре в този период да се прави масаж с бамбукови пръчици. Той е подходящ и за клиенти, които не са привърженици на силовите антицелулитни терапии, тъй като при него натискът е лек.

Специалистите подсказват, че терапията може да се прилага и у дома, като дори не е необходимо да имаме бамбукове пръчки. Точилката била средство, което върши чудесна работа в случая. Пилинг-продукти може да си купим от козметичните магазини или аптеките, а вместо масла с водорасли, може използваме антицелулитен крем, но да не е много мазен тъй като точилката ще се плъзга и натискът няма да е добър. Важен момент е движението на точилката да е само в една посока и то от долу - нагоре, или от стъпалото към края на бедрата. Правят се няколко първо отпред и после отзад. Започва се от средата на бедрото и се стига до чатала, след това - от коляното и пак се стига до края на бедрото, после се прихваща от средата на прасеца и пак се изтегля до горе и така...

При тази терапия се отпушват и кръвоносните съдове, както споменахме. Препоръката е да се прави два пъти на ден - сутрин и вечер в продължение на месец, а между временно да се използват и антицелулитни кремове, които трябва да се втриват в кожата само с найлонова или гумена ръкавица, или с масажор.