Ако трябва да бъдем максимално честни, първият трейлър на "Спайдърмен: Далече от дома" ни допадна, но беше в духа на първия филм, който си беше скучноват.

"Спайдърмен: Далече от дома", Том Холанд и първи тийзър на филма

Колко впечатляващ ще бъде новият филм за Спайдърмен

Питър Паркър идва на екскурзия в Европа и неприятностите започват

Е, определено не можем да кажем същото за втория трейлър, защото беше на косъм да ни махне главите. Той започва с обяснението на Том Холанд, че не бива да го гледаме, ако все още не сме видели какво се случва в "Отмъстителите: Краят", ето защо трябва да сме наясно, че предстоят сюжетни разкрития.

Трейлърът ни дава да разберем, че действията в "Спайдърмен: Далече от дома" ще се развиват след тези в "Отмъстителите: Краят". Ето защо Питър Паркър трябва да се справи с липсата на Тони Старк. Тук трябва да признаем, че връзката между тези двамата беше наистина силна.

От цялата ситуация обаче има и нещо положително, а то е, че Спайди е запазил супер якия костюм, който получи в "Отмъстителите: Война без край." Хепи (Джон Фавро) пък ще се опита да бъде наставник на тийнейжъра и да му помогне да се справи със загубата.

А една ваканция в Европа няма да му се отрази никак зле. Към това като прибавим, че неговата изгора Емджей (Зендая) ще присъства нещата стават още по-привлекателни. На Стария континент обаче Спайдърмен насилствено се запознава с Ник Фюри (Самюел Л. Джаксън).

Той пък има специална задача за него, която включва ново запознанство - с Куентин Бек, по-познат като Мистерио (Джейк Джиленхол). И тук мозъците ни бяха изпържени, защото се оказа, че едно от щракванията (или това на Танос, или това на Тони Старк) е отворило цяла нова вселена, откъдето е и Мистерио.

Снимка 421925

Източник: spidermanfarfromhome.movie

В тази вселена има много странни същества, които приличат на природни стихии, а те искат да унищожат реалността, за която всички се бориха в "Отмъстителите: Краят". Това, разбира се, плаши Питър и той започва да пита защо точно той, а не Тор или Капитан Марвел, но става ясно, че те са в неизвестност.

Sony, Спайдърмен и големите планове на студиото за супергероя на Marvel

Какво са намислили Sony за Спайдърмен

Интересът към Питър Паркър е голям, както и плановете на студиото за него

И така Спайди трябва да се включи в битката. В трейлъра обаче има още един момент, който ни зарадва. В един кадър виждаме как Питър Паркър носи очилата на Тони Старк, който знаем, че са далеч от обикновени. Виждаме и нов черен костюм, абе, изобщо "Спайдърмен: Далече от дома" ще реже глави, а и трябва да ни даде още насоки към четвъртата фаза от киновселената на Marvel.

Премиерата на "Спайдърмен: Далече от дома" е на 5 юли