Есента много ни радва, не само защото навън е приказно красиво, а и защото месецът на тиквата, както е известен октомври, ще ни предложи и интересни за гледане филми и сериали.

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Новите филми и сериали на Netflix през септември

Есента започва обещаващо

Октомври или май - за Netflix е важно да ни забавляват. Както обикновено, и този десети месец от годината няма да ни разочароват. И, да, беше трудно да пресеем предстоящите филми и сериали, затова списъкът не е никак кратък.

Living Undocumented

Харесваме документалните филми не само заради силата, с която докосват сърцата ни, но и заради лекотата, с която го правят. Големият им коз винаги са истинските истории, които разказват, а в този специално козовете са цели осем.

През 2018 г. осем емигрантски семейства в Щатите рискуват повече, отколкото всеки от нас може да си представи, допускайки екип на Netflix да заснеме незаконния им живот в САЩ.

Living Undocumented показва какво е да водиш живот, без документално да съществуваш пред държавата, в която работиш, обичаш, смееш се, раждаш и мечтаеш. Защото това е съществуване в постоянен страх, че всичко може да ти бъде отнето. Във всеки един момент...

Депортирането на нелегално пребиваващите в САЩ може и да е сериозен проблем за властите, но е най-страшното, което може да се случи на тези хора. И въпреки това те отказват да се предадат. Продуцент на документалния филм е Селена Гомес.

Living Undocumented е в Netflix от 2 октомври

Rotten

Всеки, който гледа Netflix, знае колко добри са документалните им филми за храна. И не говорим само за тези, които показват вкусната и забавната й страна, а и за тези, с които стрийминг пратформата ни накара да погледнем отвъд ръба на собствената порция.

Rotten е дело на създателите на предаването Anthony Bourdain Parts Unknow, чиято цел е да ни покажат грозната страна на храната, която индустрията бълва. Защото го прави не просто заради голямото търсене, а заради огромните пачалби, в името на които се вършат истински престъпления. 

Вторият сезон на Rotten ще ни покаже точно някои от тях. Ще ни покаже и как темповете на развитие на индустрията не могат да бъдат догонени от начините, по които то може да бъде контролирано.

Ще се опита и да ни накара да се замислим откъде идва цялата тази храна, която нарастващата човешка популация не спира консумира. Дано да успее.

Rotten е в Netflix от 4 октомври

In the Tall Grass

Вече започваме да се питаме ще остане ли роман на Стивън Кинг без екранизация. Не че има нещо лошо в това, разбира се - и ние сме му големи фенове. In the Tall Grass е поредният.

Беки и Кал са брат и сестра, които пътуват необезспокоявано през щата Канзас. При поредната си "спирка" обаче те чуват викове за помощ. А пред тях е единствено поле с двуметрова трева... и все пак Беки и Кал решават да видят какво има в нея.

Тук е и огромната им грешка, защото бързо ще разберат, че, първо, тревата съвсем не е обикновена и, второ, излизане от нея няма.

In the Tall Grass е в Netflix от 4 октовмри

Raising Dion

Ето го и опитът за доказателство, че Netflix могат да се справят със сериали за супергерои и без Marvel. Дали ще остане само опит, или ще бъде доказателство - предстои да разберем. Това, което знаем обаче, е, че главните роли в продукцията са поверени на афроамериканци... 

Историята в Raising Dion е на обикновено семейство, което има необикновено дете. Базирана на комикс, тя ще ни покаже всички трудности, през които трябва да мине една загубила съпруга си майка, за да отгледа и защити сина си. На всичкото отгоре, малкият Дион се оказва надарен с необикновени способности.

Продуцент на сериала е Майкъл Б. Джордан. Той е и в ролята на покойния баща на Дион - Марк.

Raising Dion е в Netflix от 4 октомври 

El Camino: A Breaking Bad Movie

"В обувките на Сатаната" (известен на повечето му верни почитатели с оригиналното Breaking Bad) се превърна в един от най-гледаните и харесвани сериали през последните години. Нарежда се и в челото в класацията на IMDb за сериалите с най-висок рейтинг.

Арън Пол в реален трейлър на El Camino: A Breaking Bad Movie на Netflix

Арън Пол в реален трейлър на El Camino: A Breaking Bad Movie на Netflix

И отново - на час по лъжичка

Затова и едва ли има някой, който да е фен и да не се е изкефил яко на новината за пълнометражен филм. При това - продължение на телевизионната продукция. 

El Camino: A Breaking Bad Movie ще се фокусира върху Джеси Пинкман (Арън Пол) и проблемите, които го очакват, след като се оказва единственият оцелял след жестока престрелка.

Естествено че не го очаква нищо от така желания спокоен живот. Естествено че ще завърне към миналото си. Въпросът е как, какво ще се промени за него и, най-важното, кого ще срещне на пътя си този път Джеси.

El Camino: A Breaking Bad Movie е в Netflix от 11 октомври

The Laundromat

Когато накуп ни се сервират Мерил Стрийп, Шарън Стоун, Антонио Бандерас, Гари Олдман, Джефри Райт и Дейвид Шуимър, със сигурност се сещаме за една дума - шедьовър.

The Laundromat има шансовете да се окаже такъв, но нека все пак видим какво са ни подготвили всички тези големи имена в киното, плюс режисьора на трите филма за бандата на Оушън, "Информаторът", "Ерин Брокович" и "Професия: Стриптийзьор" - Стивън Содърбърг.

The Laundromat разказва по комичен начин за един от най-големите финансови скандали през новия век - Досиетата от Панама. 

Елън Мартин (Мерил Стрийп) е вдовица от средната класа, която един ден установява, че всичките ѝ спестявания просто са... изчезнали. Жената решава, че няма да се примири с тази несправедливост и започва собствено разследване. То пък я отвежда до панамска кантора, основана от безсрамните адвокати Юрген (Гари Олдман) и Рамон (Антонио Бандерас), отговорни за тази и много други измами.

The Laundromat е в Netflix от 18 октомври

През месец октомври може да гледаме също новите сезони на Creeped Out (4 октомври), Big Mouth (4 октомври), Peaky Blinders (4 октомври) и The Kominsky Method (25 октомври), както и дебютния сезон на Living With Yourself (18 октомври).