Колкото и да обичаме лятото, отдавна чакаме да прекрачим в септември. Причината: нямаме търпение за някои от филмите по кината този месец.

Новите филми и сериали на Netflix през август

Новите филми и сериали на Netflix през август

Лято е, но определено няма да скучаем с новите залгавия на стрийминг платформата

Сега е идеално време да и хвърлим един поглед на новите филми и сериали на Netflix, които ни грабнаха вниманието в новия месец.

Elite

Както вече знаем от първия сезон на сериала, Las Encinas е най-реномираното и скъпо училище в Испания. Там, разбира се, не може да учи всеки, а само тези, които разполагат с парите, за да си го позволят.

Земетресение обаче разрушава една от обикновените гимназии в района. Това налага преместването на всички ученици от нея в други училища. Ето как три от децата от обикновено училище се озовават в необикновеното Las Encinas.

Никой от тях не може да си позволи да бъде тук, защото и тримата идват от семейства от работническата класа - нещо, което ясно си проличава още с прекрачването на прага на Las Encinas.

Elite 2 е свързан с Elite 1, защото ще бъде продължение на случилото се в първия сезон. Ще ни покаже и много от заплетените истории на Самуел, Карла, Поло и Кристиан. Сериалът ще допадне на всички, които харесват "Клюкарката" и "Големите малки лъжи", защото има всичко, което имат и двата сериала.

Elite е в Netflix от 6 септември

The Spy

Сериалът е вдъхновен от истинската история на агента от израелската тайна служба Мосад - Ели Коен. През 60-те години на миналия век той успява да се внедри в обкръжението на ръководителите на сирийската армия, като дори става близък с някои от тях.

В ролята на агента ще видим Саша Барон Коен. Признаваме, че това малко ни притесни първоначално, защото ни е трудно да си представим актьора вън от саркастичните образи, които вече е играл. Когато видяхме трейлъра обаче, притесненията ни тотално се стопиха.

Шестте епизода от първия сезон на The Spy ще ни покажат борбата на Ели Коен със самия себе си и с трудната и заплетена задача да бъдеш двоен агент. Още повече когато, за да служиш на родината, се е наложило да оставиш и семейството си.

The Spy е в Netflix от 6 септември

The I-Land

I-Land е остров, предлагащ невероятно преживяване, което е толкова завладяващо, че веднъж попаднеш ли - никога не можеш да си тръгнеш.

Звучи страшничко, но точно такава е концепцията на сериала. Към момента нямаме много информация около него, но това, което знаем, е, че 10 непознати се събуждат на остров, без да имат никаква представа как са се озовали там. Първоначално си мислят, че са сами, но се оказва, че всяко тяхно движение бива следено...

The I-Land ще се хареса на всички, които си падат по "Изгубени" и "Западен свят" - защото трейлърът ни напомня и на нелош хибрид от двата сериала.

The I-Land е в Netflix от 12 септември

Marianne

Marianne ни среща с авторка на хорър книги, историите в които са вдъхновени от нейните лични страхове. Тя постоянно сънува вещица на име Мариан и мисълта за нея я преследва навсякъде. Ето защо решава да напише книга, в която главно действащо лице да бъде именно тя.

Целта е да се отърве от натрапчивите мисли и страховете си, но когато спира с писането, разбира, че ужасът наистина съществува. Въпросът е дали ще успее да се справи с Мариан, преди да полудее или да загуби живота си.

Все още не можем да си обясним напълно защо, но докато гледахме трейлъра, се сетихме за други два сериала - "Викторианска готика" (Penny Dreadful) и "Ханибал".

Marianne е в Netflix от 13 септември

Tall Girl

Джоди е на 16 години и не е като на останалите момичета на тази възраст, защото е доста... висока.

Ръстът й е ставал повод за подигравки не един или два пъти. Един ден обаче тя се запознава със Стиг, който пристига от Швеция, за учи в училището ѝ.

Джоди моментално се влюбва в него, а и това, че е той е дори по-висок от нея, е още един плюс. Стиг обаче не е доброто момче, за което всичко го мислят, и бързо въвлича Джоди в любовен триъгълник. 

Tall Girl е в Netflix от 13 септември

Unbelievable

Тук ще си имаме работа със сериал, който в осем епизода ще ни докаже, че невъзможните неща, може и да са възможни. Unbelievable е по истинска история и е базиран на статия, спечелила "Пулицър".

Мари Адлер е момиче, което твърди, че е било вързано и изнасилено. Полицаите, поели случая, обаче бързо излизат със заключението, че Мари лъже, защото по тялото ѝ няма никакви следи от насилие.

В същото време на другия край на страната две детективки разследват няколко отделни случая на изнасилване, които никой не си дава сметка, че могат да водят до един и същи извършител.

Unbelievable е в Netflix от 13 септември

Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates

Сигурни сме, че децата, които, когато пораснат, искат да станат като Бил Гейтс, не са никак малко. Ние също искаме, нищо че вече да не сме деца, защото се възхищаваме на постигнатото от магната.

Бил Гейтс, Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates, Netflix и трейлър на документалния филм за него

От какво се страхува Бил Гейтс

Документалният филм Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates ще бъде задължителен за гледане

Ето защо и се вълнуваме от документалния филм Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates. В три части той ще ни срещне с Бил Гейтс и ще се опита да ни покаже какво се случва в главата му.

Ще има доста препратки към миналото на Гейтс, но филмът главно ще се концентрира върху живота му след оттеглянето от Microsoft.

Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates е в Netflix от 20 септември

През септември в Netflix ще можем да гледаме и новите сезони на The Ranch: Part 7 (от 13 септември), Disenchantment (от 20 септември) и The Chef Show (от 13 септември).

Интересни може да ни се сторят и The Mind, Explained (от 12 септември), където Ема Стоун ще ни разясни как функционира мозъкът, и Bard of Blood (от 27 септември).