Истерията около Оскарите позатихна, а и от 7 март започва и София Филм Фест. На този фон ето и обичайните кинопремиери за месеца.

"Семейни кютеци"

Основното във филма на Стивън Мърчант е фактът, че е базиран на истинска история. А тя е на бивш гангстер (Рики Найт), който изкарва прехраната си като кечист, каквито са също съпругата (Лена Хеди), дъщеря му (Флорънс Пю) и синът му (Джак Лоудън). Когато децата получават шанс да се състезават в по-голям турнир, семейните отношения трябва да бъдат изгладени. Дуейн Джонсън-Скалата играе себе си.

На екран от 1 март

"Капитан Марвел"

Датата на премиерата не е случайна - първият мащабен филм на Marvel със супергерой жена излиза на 8 март. А тя е Карол Денвърс (Бри Ларсън), която след инцидент получава ДНК на извънземна раса. Това я превръща в боец, на който цялото човечество ще разчита, когато се оказва по средата на зловеща война между две извънземни раси. Участват и Самюъл Джаксън, Анет Бенинг, Джуд Лоу, Бен Менделсън, Джимон Хонсу.

На екран от 8 март

"Зелената книга"

Много се изприказва и изписа за "Зелената книга", но ние ще кажем само едно: смятаме, че Оскарът за най-добър филм е съвсем заслужен. Виго Мортенсен и Махершала Али в главните роли са чудесни, а няма как да не споменем и Димитър Маринов с ролята си на челиста Олег.

На екран от 15 март

"Кралско корги"

Ако всички новини около английския кралски двор са ни недостатъчни, ето че вече може да го получим и под формата на анимация. Главният герой в нея обаче не е Мегън Маркъл, а кученцето на кралицата, което по стечение на обстоятелствата се озовава в приют за бездомни животни. Приключенията започват след това.

На екран от 15 март

"Уют"

Първият авторски филм на Камен Донев е точно за това, което може да очакваме от актьора и режисьор, когото познаваме от "лекциите" му за народното творчество, сватбите, образованието и т.н. Всъщност и във филма с участието на Захари Бахаров, Стефка Янорова, Валентин Танев, Ани Пападопулу и други става дума за всичко от горното. Също за съседски взаимоотношения, битовизми и любов.

На екран от 22 март

"Дъмбо"

Едва ли щяхме да обърнем особено внимание на тази детска приказка, ако не беше режисьорът - Тим Бъртън. Той ни показва собствената си версия на историята за цирковото слонче с толкова големи уши, че може да лети. В главните роли са Дани ДеВито, Колин Фарел, Майкъл Кийтън и Ева Грийн.

На екран от 29 март