Във вчерашния епизод видяхме какво предизвикателство отправи кутията на MasterChef към хоби-готвачите. Българската традиционна кухня се оказа доста трудна за Емануел, Кристина и Стефан, които се представиха и най-лошо. 

MasterChef 2019: Какво се крие под първата кутия на MasterChef

MasterChef 2019: Какво се крие под първата кутия на MasterChef

И какъв ще бъде първият MasterClass за сезона

В последвалия MasterClass на шеф Силвена Роу и благодарение на екипната си работа с Лора, Стефан успя да се спаси. Но това не важи за всички, защото днес ще има елиминация. Преди да се стигне до нея, участниците ще бъдат разделени на два отбора за първата за сезона отборна битка. 

Лора и Стефан

Източник: Facebook / MasterChef България

Лора и Стефан

Първият отбор ще бъде оглавен от Лора, която спечели значката за имунитет. Тя ще посочи и кой ще бъде капитан на конкурентния отбор - Даниела. Очакват ни много напрегнати моменти, защото тази битка ще се превърне в борба за надмощие, което може да се окаже пагубно в кухнята. 

Събин Ранков, „Ловци на храна“ и какво да очакваме от третия сезон

Събин Ранков и предизвикателствата в „Ловци на храна“

За третия сезон на предаването, за троянската кухня и сливовата ракия и за тайния си код за вкусно

Двата отбора ще трябва да приготвят храна за 16 гости, нито един от които случайни - в ресторанта на MasterChef, за да оценят поднесените им ястия, ще заемат местата си участници от предишните четири сезона. 

Снимка 411705

Източник: bTV

Така отново ще видим Стефан Стефанов, Аврам Големечков, Мариела Нордел и Стефани Младенова от първи сезон. Събин Ранков, Йоана Тодорова, Елизабет Николова и Евгени Йорданов от втори. Петър Киров, Антон Бахчеванов, Росица Иванова, Димитър Димитров и Иван Киров от трети, както и Цветомира Ванчева, Кольо Минчев и големият победител от четвърти сезон - Станислав Райчев. 

Снимка 411704

Източник: bTV

Летвата пред участниците в пети сезон се вдига много и двата отбора ще се опитат да впечатлят оценяващите ги с патешко магре със сос от вишни и профитероли и с телешко филе с грейви сос и брауни с вишни

След отборната битка ще се стигне и до първата елиминация за сезона. Тя ще започне с кулинарна викторина, в която участникът, показал най-обширни познания, ще може да се спаси. 

Снимка 411707

Източник: bTV

Останалите обаче ще трябва да се потрудят здраво, за да си подсигурят оставането. А задачата им няма да бъде никак лесна, защото Андре Токев, Силвена Роу и Петър Михалчев ще искат от тях да превърнат най-мразените ястия от детството в нещо вкусно и впечатляващо.

Станислав Райчев след MasterChef

Станислав Райчев след MasterChef

Победителят от предаването за преживяването да бъдеш MasterChef, за шегите и какъв е шансът хобито да му стане основна професия

Изборът на хоби-готвачите ще бъде ограничен между пиле фрикасе, мляко с ориз, свинско с прясно зеле и скумрия в доматен сос. Освен с вкуса, те ще трябва да се справят и с основния проблем на тези ястия - презентацията.