Във вчерашния епизод видяхме какво предизвикателство отправи кутията на MasterChef към хоби-готвачите. Българската традиционна кухня се оказа доста трудна за Емануел, Кристина и Стефан, които се представиха и най-лошо.
В последвалия MasterClass на шеф Силвена Роу и благодарение на екипната си работа с Лора, Стефан успя да се спаси. Но това не важи за всички, защото днес ще има елиминация. Преди да се стигне до нея, участниците ще бъдат разделени на два отбора за първата за сезона отборна битка.
Източник: Facebook / MasterChef България
Лора и Стефан
Първият отбор ще бъде оглавен от Лора, която спечели значката за имунитет. Тя ще посочи и кой ще бъде капитан на конкурентния отбор - Даниела. Очакват ни много напрегнати моменти, защото тази битка ще се превърне в борба за надмощие, което може да се окаже пагубно в кухнята.
Двата отбора ще трябва да приготвят храна за 16 гости, нито един от които случайни - в ресторанта на MasterChef, за да оценят поднесените им ястия, ще заемат местата си участници от предишните четири сезона.
Източник: bTV
Така отново ще видим Стефан Стефанов, Аврам Големечков, Мариела Нордел и Стефани Младенова от първи сезон. Събин Ранков, Йоана Тодорова, Елизабет Николова и Евгени Йорданов от втори. Петър Киров, Антон Бахчеванов, Росица Иванова, Димитър Димитров и Иван Киров от трети, както и Цветомира Ванчева, Кольо Минчев и големият победител от четвърти сезон - Станислав Райчев.
Източник: bTV
Летвата пред участниците в пети сезон се вдига много и двата отбора ще се опитат да впечатлят оценяващите ги с патешко магре със сос от вишни и профитероли и с телешко филе с грейви сос и брауни с вишни.
След отборната битка ще се стигне и до първата елиминация за сезона. Тя ще започне с кулинарна викторина, в която участникът, показал най-обширни познания, ще може да се спаси.
Източник: bTV
Останалите обаче ще трябва да се потрудят здраво, за да си подсигурят оставането. А задачата им няма да бъде никак лесна, защото Андре Токев, Силвена Роу и Петър Михалчев ще искат от тях да превърнат най-мразените ястия от детството в нещо вкусно и впечатляващо.
Изборът на хоби-готвачите ще бъде ограничен между пиле фрикасе, мляко с ориз, свинско с прясно зеле и скумрия в доматен сос. Освен с вкуса, те ще трябва да се справят и с основния проблем на тези ястия - презентацията.