Първото предизвикателство пред хоби-готвачите миналия вторник се оказа и последното за петима от тях. В предаването вече са останали най-добрите 16, а по-лесно със сигурност няма да им става. 

MasterChef 2019: Първото предизвикателство

MasterChef 2019: Първото предизвикателство

Хоби-готвачите ще трябва да защитят мястото си в предаването

В днешния епизод Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу ще посрещнат участниците по стара българска традиция - с хляб, сол и мед. Това изобщо не е случайно, защото първата кутия на MasterChef за тази година им е подготвила предизвикателството от родната ни кухня. 

Снимка 411541

Източник: bTV

Хоби-готвачите ще трябва да приготвят традиционни български ястия, а на разположение ще имат и новия склад, който ще им предостави всичко необходимо. Шеф Силвена Роу обаче ще изисква от тях да използват абсолютно всичко, което са взели от склада, без да изхвърлят нищо. 

Снимка 411540

Източник: bTV

Участниците ще разполагат с 10 минути за избор на продукти и с 90, за да приготвят впечатляващо ястие. Като резултат на старанието им журито ще може да опита "жестоки" пълнени чушки, модерна мусака с гел от мляко, елегантен друсан кебап, агнешки изкушения, веган "бургер" и постна деконструирана сарма, както и няколко вида хляб. 

Снимка 411543

Източник: bTV

Залогът от кутията на MasterChef ще бъде и доста голям. Тримата участници, които се представят най-добре, ще се борят за значката за имунитет в MasterClass, воден от шеф Силвена Роу.

Снимка 411544

Източник: bTV

Тримата най-неубедителни пък ще пропуснат отборната битка и ще отидат на елиминация. В първия MasterClass за сезона, тримата хоби-готвачи, които са се справили най-добре със задачата, ще имат "помощници" в лицето на тримата, представили се най-неубедително.

Веган шоколадова торта

Източник: bTV

Веган шоколадова торта

Добрата новина е, че двойката, която успее да пресъздаде най-точно ястието на шеф Роу, ще получи както имунитет, така и спасение от елиминация. Тя ще покаже есенцията на "храната на бъдещето" под формата на апетитна веган шоколадова торта. 

Силвена Роу, MasterChef 2019 и какво трябва да притежава следващият победител

Силвена Роу и магията на десертите без животински продукти и захар

Новият член на журито в MasterChef за здравословното хранене, за предизвикателството в MasterChef и за това какво е най-важното в една кухня