След като през последните 10 години Marvel показаха, че филмите със супергерои могат да бъдат много успешни, всеки следващ подобен филм се очаква с нетърпение.

"Хищни птици", DC, Марго Роби и разочарованието в бокс офиса

Разочарованието на "Хищни птици"

Дори Марго Роби не успя да накара повече хора да отидат на кино

Може би това не важеше в пълна степен за "Хищни птици". Първият самостоятелен филм за Харли Куин (Марго Роби) беше обявен като феминистки, защото в него тя и още три жени търсят своята еманципация.

Да, нито светът е бил застрашен, нито дори някой град, който си е добре, защото тази формула започна да се изтърква. Факт е обаче, че първият уикенд по кината не беше никак успешен и "Хищни птици" отчете рекордно ниски приходи за филм на DC.

Снимка 465572

Източник: Alexandra Films

Именно провалът в бокс офисът е и една от спряганите причини за това името му да бъде променено в САЩ. До този момент филмът се казваше Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn), но от няколко дни в големите кина в Америка е Harley Quinn: Birds of Prey, пише Entertainment Weekly. 

"Хищни птици", Марго Роби, как са пресъздали хиената във филма и защо е само една

Защо хиената в "Хищни птици" не е истинска

И защо е само една

Разбира се, официално не е потвърдено дали заглавието на филма е променено заради неубедителното представяне в бокс офиса, но това е най-разпространената версия.

„Хищни птици“, Марго Роби, DC и какво да очакваме от филма

Жените завладяват екрана

Какво да очакваме от „Хищни птици“ с Марго Роби

Според официалния разпространител на Warner Bros. за България, тази промяна няма да достигне до кината у нас и филмът ще продължи да се казва "Хищни птици".