В края на миналата седмица в живо включване на Хали Бери в Instagram актрисата каза, че обмисля вероятността една от следващите ѝ роли да бъде на трансджендър мъж.

Хали Бери и колко добре изглежда актрисата без грим

Хали Бери - мокра, гола и без грим

Естествена красота

Това обаче вече не е на дневен ред и Бери се е отказала от идеята. Причината е, че е получила много негативна обратна връзка и коментари в социалните мрежи.

"През уикенда имах възможността да обмисля възможността да изиграя трансджендър мъж във филм и искам да се извиня на всички", написа Бери в Twitter.

Актрисата пише още, че като цисджендър жена (идентичност, при която биологичният пол и полът, с който се идентифицира човек, съвпадат) не бива да поема тази роля, а да даде възможност на актьор от трансджендър общността да го направи.

Хали Бери благодари за напътствията и критиките, които е получила през последните няколко дни. Тя се зарича, че ще продължи да се вслушва в хората и по този начин да се образова.

Хънтър Шейфър, "Еуфория" и кое е трансджендър момичето от сериала

Кое е трансджендър момичето от "Еуфория"

Изгряващата звезда на Хънтър Шейфър

Опасенията на повечето хора, които не смятат за редно Бери да изиграе трансджендър мъж, са, че тя няма да може нито да разбере максимално добре, нито да влезе в такъв образ, толкова добре, колкото би го направил представител на трансджендър общността.