Рано тази сутрин по HBO беше излъчен първият епизод от осмия и последен сезон на Game of Thrones (в момента е наличен за гледане в HBO GO). Ще бъдем така добри към тези, които не са станали рано, а ще гледат вечерната премиера от 21 ч., и няма да пишем за нищо, което да развали кефа от гледането.

Game of Thrones 8 и въпросите, от които всички се вълнуват

Въпросите около Game of Thrones 8, които вълнуват всички

Началото на края е все по-близо

HBO обаче решиха да разпространят трейлър на втория епизод, който ще бъде излъчен след седем дни. Виждаме, че Денерис се е настанила в залата за аудиенции на дома Старк. До себе си тя има Санса - отдясно, и Джон - отляво. Пред тях се е изправил Джайм Ланистър, който очевидно е спазил обещанието си да се присъедини към тях, за да им помогне в битката с Нощния крал.

Няма как, Джайм ще трябва да изтърпи мъмренето на майката на драконите, която "вежливо" ще му напомни, че е отговорен за смъртта на баща ѝ. Не вярваме обаче Кралеубиеца да бъде наказан по някакъв начин, защото самата Дани осъзнава, че баща ѝ не е бил цвете за мирисане, а е бил истински огън за гасене.

Game of Thrones 8 и интересни факти около сериала

Game of Thrones 8 и интересни факти около сериала

Защото търпение не ни остана

Разбираме, че Санса изобщо няма намерение да си държи езика зад зъбите, дори пред кралицата, на която вече е предоставила дома Старк и Севера. И след това се започва: редици се стягат, мечове се коват, стрели се изстрелват и катапулти се задействат. Всички се готвят за битката на живота си.

Премиерата на Game of Thrones е от 21 ч. по HBO