Търпението ни за последния сезон на Game of Thrones е вече на ръба си, също както на ръба си са и часовете, които ни делят от началото на края. Затова и обръщаме вниманието си към няколко интересни и невероятно впечатляващи факта, свързани със сериала.

Game of Thrones, HBO, For The Throne и какъв специален албум се готви за последния сезон

Специален албум за Game of Thrones 8

For The Throne ще подсили драматизма

В световен мащаб HBO са издали повече от 100 лиценза за излъчването на Game of Thrones, което го превръща в най-популярния сериал в историята на компанията.

В САЩ седемте сезона са гледани общо от над 133 милиона души.

Съвсем логично, до този момент най-гледан е седми сезон, събрал 32.8 милиона пред малкия екран. За сравнение - през 2011 г. първият е гледан от 9.3 милиона.

Всичките осем сезона са снимани в общо 10 държави, сред които са Северна Ирландия, Република Ирландия, Мароко, Малта, Испания, Хърватия, Исландия, САЩ, Канада и Шотландия.

На най-много локации - цели 49, сериалът е сниман в Северна Ирландия, където са изградени декорите на Зимен хребет, Кралският чертог, Великата септа и други емблематични за Game of Thrones места.

Постпродукцията на последния сезон е отнела на екипа цели 42 седмици. На този фон, но и за илюстрация колко по-мащабно и епично ще бъде всичко в осми, ще кажем, че за първия тя е коствала скромните 17 седмици.

За снимачния процес на осемте сезона в Северна Ирландия са били използвани 12 986 статисти. А за да бъдат създадени оръжията и щитовете само в осмия са били необходими 1.5 тона метал.

Не е трудно да се досетим, че Великата война, за която Джон Сноу толкова говори, ще вземе много жертви. Което в стилистиката точно на този сериал означава само едно - кръв. Така за осми сезон от нея са били необходими цели 18 000 литра (не истинска, разбира се).

За ушиването на костюмите са били използвани 40 километра плат, което е приблизително разстоянието от София до Своге. 

За последните девет години пък в употреба са влезли и повече от 12 000 перуки.

Какво става, ако гледаме пиратско копие на Game of Thrones

Какво става, ако гледаме пиратско копие на Game of Thrones

Страх в двойна доза

Най-труден за поставяне е бил гримът на Децата на гората - "разкрасяването" на всеки един актьор отнема (епичните за нас) седем часа.

Game of Thrones, Google Trends и кои са най-търсените герои от сериала

Кои са най-търсените герои от Game of Thrones в интернет

Защото Google знае всичко

И накрая, за да изглежда косата на Денерис Таргариен по този невероятен начин, са били нужни цели два месеца - време, употребено за пробите на седемте прототипа перуки.