За този дълъг уикенд от цели три дни сме подбрали три книги, на които наистина трябва да се отдели малко повече време. Насладете им се.

Снимка 494907

Източник: Intense

"Прелестни и хищни"

Трилърът на Лорънс Озбърн започва привидно идилично - прекрасен гръцки остров, на който почиват заможни чужденци край лазурното море и се наслаждават на местната храна и напитки. Докато главната героиня Наоми - дъщеря на богат англичанин, не открива спасил от Егейско море бежанец. Решението й да му помогне ще й коства доста повече, отколкото е предвидила.

Изд. Intense, 17 лв.

Снимка 494906

Източник: Colibri

"Измамният живот на възрастните"

Неапол - този пъстър град на крайностите, отново е фон и герой на действието в новия роман на Елена Феранте. Писателката (или писател), която работи под този псевдоним, стана популярна с тетралогията си "Гениалната приятелка", чиято екранизация беше излъчена по НВО. Правата за "Измамният живот на възрастните" са откупени от Netflix, а историята е за съзряването на Джована, дете на разделени родители.

Изд. Colibri, 18 лв.

Снимка 494908

Източник: Сиела

"Последният дуел"

Преди до нас да достигне книга достигна новината, че Ридли Скот вече работи по нейната екранизация, а в актьорския състав са Бен Афлек, Мат Деймън и Адам Драйвър. Още по-любопитното е, че романът на Ерик Джагър почива на исторически факти и разказва за дуела между рицаря Жан дьо Каруж и оръженосеца му Жак Льо Гри, обвинен в изнасилването на съпругата му. Част от действието се развива в тогавашни български земи, като са споменати Казанлък, Никопол и Видин.

Изд. "Сиела", 15.90 лв.