Още от края на 2017 г. се знаеше, че Disney иска да прибави и 21st Century Fox към иначе богатото си портфолио от притежавани компании.

Disney, 21st Century Fox и официалното финализиране на сделката

Disney официално придоби 21st Century Fox

А с нея и много супергерои като Дедпул

През март 2019 г. сделката, надхвърляща 71 милиарда долара, беше и финализирана официално. И почти веднага започнахме да виждаме леко раздвижване. Президентът на Marvel Studios Кевин Файги обяви, че се подготвя филм не само за Великолепната четворка, но и за Блейд.

Сравнително отскоро знаем, че трябва да очакваме и трети филм за Дедпул. Днес, само няколко седмици от началото на 2020 г., имаме още новини. Този път са свързани с ребрандиране.

С 20th Century Fox е свършено или поне с последната му част. Новото име на студиото ще бъде 20th Century Studios. Същото важи и за Fox Searchlight Pictures, което ще виждаме просто като Searchlight Pictures, пише Variety.

Официална причина за преименуването на двете студиа няма, но според източници на изданието, Disney са искали да се отърват от Fox, защото името е свързвано с Рупърт Мърдок и новинарската му телевизия - FOX News.

„Бомба със закъснител“, Роджър Ейлс, Чарлийз Терон, Марго Роби, Никол Кидман и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Бомба със закъснител“ с Чарлийз Терон, Марго Роби и Никол Кидман

Нов поглед над секс скандала с Роджър Ейлс, който разтърси FOX News

Последната е приближена и до президента Доналд Тръмп. Преди няколко години пък около нея избухна и секс скандалът с Роджър Ейлс, известната и общодостъпна част от който видяхме интерпретирана в един сериал ("Решаващият глас") и в един филм ("Бомба със закъснител").