Когато през декември 2017 г. беше обявено, че Disney искат да закупят Fox, останахме като ударени с мокър парцал. Беше неочаквано, а и за части от секундата си представихме какво ще се случи след това. 

Защо не видяхме Дедпул в "Отмъстителите: Война без край"

Защо не видяхме Дедпул в "Отмъстителите: Война без край"

А няма и да го видим

Повече от година по-късно придобиването вече официално е завършено за над 71 милиарда долара, пише Variety. По този начин Disney слага ръка върху Х-Мен, Дедпул, Фантастичната четворка и "Аватар" на Джеймс Камерън

Disney ще разполага и с всички телевизионни продукции на 21st Century Fox, сред които са "Империя" и "Досиетата X".  Изпълнителният директор на The Walt Disney Company Робърт Айгър заяви, че това е исторически момент, защото ще могат да създадат много нови неща.

"X-мен: Тъмния Феникс", Софи Търнър и какво ни показва новият трейлър на филма

Ще унищожи ли Тъмния феникс X-мен

Новият трейлър на "X-мен: Тъмния Феникс" ни загатва

Само си представяме какво би измислил вездесъщият президент на Marvel Studios Кевин Файги, когато вече може да разполага с иконични супергерои като тези от Х-Мен, а да не говорим и за Дедпул. 

"Семейство Симпсън", Disney, Fox и идва ли краят на сериала

Задава ли се краят на "Семейство Симпсън"

Какво ще последва от сделката между Disney и Fox

Все още обаче нищо около съдбата на супергероите не е известно, но сме сигурни, че плановете са големи, защото Marvel няма да оставят нещата така. До края на годината очакваме и друга голяма новина от Disney - пускането на стрийминг платформата им.