Не сме предполагали, че сериал, посветен на мръсната семейна битка за наследството над мултимилардна компания ще успее да ни държи в напрежение цели четири сезона. Но "Наследници" на Джес Армстронг не само го постигна, но и се сдоби с цели 19 награди Еми.

Джес Армстронг за "Наследници" - ще има ли продължения на сериала

След толкова награди - ще има ли продължение "Наследници"

Какво казва създателят на сериала

Ако все още има неразбрали, "Наследници" до голяма степен е вдъхновен от семейството на Рупърт Мърдок и дългогодишните битки за надмощие между децата му за това кой да застане начело на империята му, след като той се оттегли.

93-годишният магнат се оттегли официално преди година от поста председател на борда на директорите на Fox Corp. и News Corp., но това не означава, че е пуснал юздите на компанията си. Напротив - той определи за свой наследник най-големия си син Локлан Мърдок.

Локлан с баща си

Източник: GettyImages

Локлан с баща си

Локлан, наследил консервативните възгледи на баща си обаче, не е на едно мнение за бъдещето на компанията с братята и сестрите си. Елизабет и Джеймс Мърдок преди седмица обявиха подкрепата си Камала Харис (Fox винаги са били с републикански уклон), а по-голямата им сестра Прудънс Мърдок също не е съгласна с прехвърлянето на цялата компания на Локлан. Те са част от семейния тръст, който контролира 40 % от гласовете в борда на Fox Corp. и News Corp.

Когато един ден Рупърт Мърдок почине, този контрол ще позволи на брата и сестрите на Локлан да се обединят и гласуват срещу него. А патриархът не иска да позволи това. Точно затова започва съдебна битка, която да подсигури безграничната власт на Локлан в бъдеще, пишат Deadline.

Снимка 682298

Източник: GettyImages

Изслужванията в съда на Рино, Невада започват на 16 септември, а няколко дни преди това стана ясно, че съдът е постановил те да са при затворени врати. За разлика от търсенето на сензации на собствените им медии, явно семейство Мърдок ще запази собствените си разгорещени спорове далеч от медиите.