В целия свят са продадени над 10 милиона копия на играта Grand Theft Auto IV, съобщи издателството Take-Two Interactive.
До тази цифра компанията е достигнала на 16 август тази година, отбелязва електронното издание ЛентаРу.

Издателството също така потвърди резултатите от третото тримесечие на финансовата година, като подчерта, че в сравнение с миналогодишните приходите са нараснали повече от два пъти.

От 1 май до 31 юли Take-Two Interactive е спечелила 433.8 милиона долара, докато за аналогичния период на миналата година издателството е получила 206.4 милиона.
При това чистата печалба е 51.8 милиона долара, докато година по-рано е имало загуби в размер на 58.5 милиона.

Изданието отбелязва, че компанията е трябвало да похарчи 5.4 милиона долара за юридически услуги, заради многобройните опити на Electronic Arts да купи Take-Two Interactive.

Представители на Take-Two отбелязват, че най-успешните проекти са Grand Theft Auto IV, Top Spin 3 и Sid Meier's Civilization Revolution.
Издателството за пореден път потвърди информацията, че тази финансова година няма да излиза допълнителен контент за GTA IV за Xbox 360.

В същото време изпълнителният директор на Take-Two Бен Федер съобщи, че екшънът Grand Theft Auto: Chinatown Wars за преносими конзоли Nintendo DS ще излезе в първото тримесечие на следващата финансова година, която започва на 1 ноември.

Играта Grand Theft Auto IV, чиято разработка е поверена на студиото Rockstar North, излезе за PlayStation 3 и Xbox 360 в края на април тази година. До 31 май продажбите на GTA IV достигнаха 8.5 милиона копия.
В момента се разработва РС версия на играта, която ще бъде на пазара през ноември.