Преди време стана ясно че Sony Online пуска безплатна игра Междузвездни Войни, сега идва ред и на друга любима сага - Lord of the Rings Online.

Warner Bros направиха голяма инвестиция за изграждането на тази игра и за изкупуването на всички права. Много критици мислят, че този проект е изложен на провал, но компанията смята, че интересът към Фродо и задругата на пръстена е вечна и това начинание ще жъне успех.

Тази инициатива само потвърждава бъдещето на бизнес модела на безплатните игри. При него геймърите играят безплатно самата игра, но заплащат за виртуални стоки, които им са необходими за по-добро представяне.

Критиците смятат обаче, че пускането на Lord Of The Rings онлайн безплатно може да окаже натиск върху света на Warcraft, който до този момент е фаворит в този тип игри, с повече от 11.5 милиона регистрирани потребители, които плащат $14.95 месечна такса от 2004 година насам.

Феновете на сагата за хобитите и техните приключения от САЩ и Европа ще могат първи да се насладят на емоциите от играта, още в края на лятото.