След като откриващият турнир по Pro Evolution Soccer 2009 предизвика сериозен интерес, както от страна на участници, така и от страна на ESL България, които още тогава обявиха, че ще се заемат с организирането на поредица от подобни турнири, днес стана ясно и какви ще бъдат те. ESL България, с подкрепата на Konami и Пулсар ще организират общо три турнира по Pro Evolution Soccer 2009.

Първият турнир ще стартира на 25 октомври като няма ограничения в броя на играчите, които ще се запишат. Турнирът ще се проведе по схемата на двойна елиминация, а най-добрите четирима ще бъдат поканени на Финалният турнир, който ще се играе на ЛАН.

Вторият турнир ще започне на 7 ноември, 2008 и ще има същите правила - без ограничения в броя участници и схема на двойна елиминация. Разбира се, най-добрите 4 също ще бъдат поканени за участие във финалната фаза.

След като тези два турнира приключат ESL България ще пусне ladder, в който всеки ще може свободно да мери сили с другите.

Финалният турнир ще бъде в рамките на финалите на ESL Pro Series и 8-те най-добри PES играчи ще се състезават наравно с финалистите в другите дисциплини от програмата на Про Сериите. Този турнир ще се играе на двойна елиминация и ще има подобаващ награден фонд.