10 години след легендарния концерт на Buena Vista Social Club в Карнеги Хол, документиран от култовия Вим Вендерс, е време да си спомним за революцията, която кубинските магьосници създадоха в западния свят и промениха понятието за танц завинаги.

Един от основните участници в магията, наречена Buena Vista, гостува в зала 1 на НДК, за да докаже, че има музика, която е безсмъртна и ритъм, който влиза в кръвта ти, независимо от пола, народността, религията.

Концертът на Елиадес Очоа, човекът с шапката, лесно премина в огромен и весел празник, в който и най-изморените взеха участие с танци.

Придружен от 8 музиканти, акомпаниращи на пиано, китари, тромпети и маракаси, неизменно усмихнат, изпълнителят непрекъснато напомняше на публиката, че те са част от неговото семейство, „La Grande Familia".

Публиката познаваше и обичаше всички песни, аплодира най-много легендарната „Chan Chan", но истински избухна при първия бис "Candella", последван от една от най-известните кубински песни - „Guantanamera", на която усмихнато пригласяше.

След гостуването на вече покойния Ибрахим Ферер и на Омара Портуондо, Елиадес Очоа отново ни пренесе на вълните на музиката в уютните хавански клубове-  онези места, в които самият Хемингуей е намирал покой и вдъхновение и които Вим Вендерс ни показа чрез вечния си филм, за който винаги ще му бъдем благодарни.